Peter Hedstrom

Bortdömd efter semin 


Foto: Qba Nitka (samtliga bilder)

– Tufft efterhandsdomslut placerade Peter utanför finalen.

Hedströms Motorsport kan blicka tillbaka på en fin helg på hemmaplan, med Peter krigande i toppen av EM-serien. Med Daniel Thorén som kört snabbare än någonsin i det tuffa EM-fältet och Kjetil Larsen som fick avsluta med heatseger i VM. Tyvärr lade ett sent domslut efter semifinalen sordin på avslutningen
.

Hedström levererade snabba starter och imponerande fart på banan, under båda dagarna av årets magiska helg i Höljes. Inför publiken på hela 48 350 personer bjöd Peter på hela tre heatsegrar. Han var dessutom oslagbart snabbast av alla i EM-fältet under kvalomgång två.
– Jag har alltid varit startsnabb och starter på blött underlag är inget undantag, säger Peter Hedström.

Efter Q2 var Peter tvåa totalt, men i tredje kvalet blev det tvärnit efter ännu en kanonstart. Trasig bromsslang, överhettade bromsar och exploderad bromsskiva som slog tvärnit på bilen. Hedström skakade av sig krånglet i Q3 och gick ut i fjärde kvalet och levererade tredje heatseger. Tiden räckte bara till elfte tid på den upptorkande banan och Peter tog sig till semifinal som kvalnia.
– Jag gjorde så gott det gick men det var för halkigt helt enkelt.

Semifinalstarten blev tuff och tät, Peter tog rygg på René Münnich, låg precis i baken när den tyske föraren tvärnitade.
– Jag tushade i han, ingen märkvärdig smäll, det är sånt som kan hända när man åker fullt in i en vinkelsväng och den framför låser upp bromsarna, menar Hedström.
Domarna tyckte dock inte lika, utan satte fem sekunders tidstillägg på Peter. Domslutet kom sent, strax innan finalen skulle rulla ner på startplattan.

I stället för finalkörning och alla möjligheter till topplacering, för sin tredjeplats i semin, blev Peter nedplockad till femteplats i semin och en total elfteplats.
– Det känns riktigt surt att bli bortdömd på det här viset, menar Peter.

Daniel Thorén gjorde en fin helg sitt livs tredje EM-deltävling och noterade en nittonde plats, efter att ha varit uppe på sextonde plats en stund under tävlingen.
– Jag tappade ner till tjugonde plats efter en trasig hjulupphängning i Q2, men jobbade sen upp mig igen, berättar Daniel.
Daniel visade sedan bra fart i de två avslutande kvalen.
– Det kändes fantastiskt skönt, bilkörningen stämde bra och den känslan tar jag med till nästa RallyX i Norge.

Kjetil Larsen gjorde ett tufft inhopp i VM efter ett års köruppehåll. Han avslutade sin tävling på briljant sätt med heatseger och slutar på artonde plats i den hårda VM-konkurrensen.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1