Peter Hedstrom

Peter trea i Marknadsbacken 


– Endast slagen av rutinerade Tidemand och PG. 

En kul grej så här i semestertider, tyckte Peter Hedström och hyrde en VW Polo av Andreas Wiik, styrde sedan kosan mot Hästkraftshelgen i Årjäng dess sprinttävling i Marknadsbacken. Ännu roligare blev det efteråt, då han fick kliva upp på pallen tillsammans med VM-förare av rang!

Den prestigefyllda kampen om ära och berömmelse uppför Marknadsbacken i Årjäng är avgjord och det blev en duell på tiondelar av en sekund som avgjorde. Peter Hedström gjorde endast några provstarter på kärrparkeringen i Årjäng med Polon och drog sen till startplatsen.
– Hade väl inga större förhoppningar innan, men det klart, när hjälmen kommer på så växer hornen ut, menar Hedström
Hornen växte så pass att när dammet lagt sig efter sista åket, var det bara tiondelar som skiljde Peter åt från herrarna Pontus Tidemand och PG Andersson, båda som ni vet med VM-meriter i rally.
– Riktigt kul idag, att visa att man hänger med rallyessen på en sprint, menar Hedström

Peter jobbade sig in i tempot genom åken, tog det lugnt i första och bättrade sedan på tiderna i andra och tredje omgången.
– Andra åket var 1,6 bättre än första och mitt tredje ytterligare 1,1 sekunder bättre, så med lite mer tid i bilen hade jag nog kunnat gå för seger, siar Hedström.

Peter lyckades hålla både M-Sports VM-förare Mattias Adielsson och unge talangfulle rookien Isak Reiersen bakom sig. Mattias tre tiondelar bakom och Isak ytterligare fem tiondelar efter.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1