Peter Hedstrom

Solberg fråntagen segern


– Olivers Hyundai 3 kilo för tung. 

Han kom, han sågs, han segrade – och blev fråntagen segern. Oliver Solberg var helt outstanding i teamets Hyundai i20 Supercar under helgens Euro RX1 på ikoniska Höljesbanan. Hedströms Motorsport kunde också matcha fram Anders Michalak och Linus Östlund till semifinaler i Euro RX1, båda snubblande nära finalkörning. 

Showen var över, Oliver Solberg var snabbast mål och sågs av de 22400 på åskådarläktarna leverera ett hopp upp på taket till sin Hyundai i vild segerglädje. Det var en mycket emotionell Oliver Solberg som sedan rullade upp framför VIP-läktaren för segerintervju. Glädjetårarna sprutade och äntligen efter mycket slit kom det en seger för Oliver. På hemmaplan i Värmland dessutom.
– Det var en stor lättnad, jag har haft en tuff tid i rally-VM nu och det känns så skönt att äntligen få vinna och att göra detta tillsammans med Hedströms, det är helt underbart, sprudlade Oliver.
Solberg har under helgen fått jobba hårt med att få till den perfekta starten, men i finalen då var det inget snack.
– Jag var så jäkla bestämd i finalen, så då satt den perfekt.
Sen kom det snöpliga eftermälet. och glädjetårar förvandlades till tårar av bedrövelse.  Vid teknisk efterkontroll var bilens hasplåt 3 kg för tung. Märk väl, inte för lätt utan för tung.
– Han kommer ändå vara allas moraliska segrare, det är ju inga fördelar av att ha en för tung bil, menar teamchef Peter Hedström. 

Anders Michalak  i en av teamets VW Polo Supercar gjorde en strålande tävling, tog sig till semifinal och väl där var snubblande nära finalkörning.
– Hade jag inte blivit hindrad av en viss gul bil i semin, så hade jag nog kunnat köra final, säger Anders Michalak.
Han avancerar via niondeplatsen i Höljes från sjunde till sjätte plats i EM och känner sig ändå rätt nöjd med helgen.

En helt suverän helg hade också teamets Supercar-Rookie Linus Östlund, som inför hemmapubliken  tog både heatseger, grejade semifinalstyrning och till slut hamnade på en elfte plats i sammandraget.
– Jag är nog nöjdaste killen i Värmland, basunerade Östlund ut när speaker Fridlund intervjuade.
Linus höll ett tempo i paritet med de snabbaste i semifinalen och var mycket nöjd med sin insats på hemmabanan.
– Känns skönt att farten finns för att vara med och hugga på toppåkarna i klassen och jag är sjukt nöjd med bilen, berättar Linus.

Teamets Supercar Lites-chaufför Isak Sjökvist, som i Höljes körde RX2e, repeterade sin bedrift från fjolåret, då som nu tog krigade han till sig en tredjeplats i finalen. Vinnarskallen Sjökvist var inte helt nöjd med helgen, men med lite distans så kändes det ändå bra.
– Efter att få smälta det kommer det nog kännas okej, vi är med i toppen, jag kände att vi hade farten och försökte hitta det där lilla sista, men det är små marginaler, Viktor och Nils var för tuffa idag, jag gav allt jag hade, berättar Sjökvist.

Teamet hade sammanfattningsvis en strålande helg med många glada gäster och partystämning.
– Kanonbra, tre bilar till semi i Supercar, Sjökvist på pallen i RX2e och Oliver som segrare, helt suveränt, summerar teamchef Peter Hedström. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1