Peter Hedstrom

Rådström kör Rally-SM


– tillsammans med Hedströms Motorsport i en VW Polo R5. 

Det är Silly Season i Rallycross, men trots det spinns det på hos Hedströms Motorsport. Fler intressanta grejer är på gång i rallycrossen. Men just nu när stora delar av Värmland står i vinterskrud, blickar teamet mot Rally-SM och Dennis Rådströms nysatsning tillsammans med Hedströms Motorsport.

Som Hedströms Motorsport tidigare kommunicerat så kommer teamet under 2023 att drifta en VW Polo R5, den bil som Peter körde i Marknadsbacken i Årjäng 2022 och där endast var slagen av VM-meriterade Tidemand och Andersson. 

Flera förare har visat intresse att köra bilen, men när Dennis Rådström som nästan bor granne med Peter, ringde upp för att snacka R5-Polo, föll bitarna på plats.
– Direkt Dennis ringde så kände jag att det här kommer bli helt rätt, det känns kul att kunna vara med och hjälpa en sån här stor lokal talang, vi kommer att komma väl förberedda till SM-premiären, berättar Peter Hedström. 


För att komma i form igen kommer det bli en rejäl genomkörare uppe i Hedströms Motorsports testparadis Antilla. Där finns alla förutsättningar finns för en lyckad prolog innan SM-premiären i Lima den 4 februari.
– Det kan ju egentligen inte bli bättre än så här, att kunna göra detta lokalt här uppe i Torsby tillsammans med Hedströms Motorsport och med alla deras förutsättningar med testvägar uppe i skogarna runt Antilla, säger Dennis Rådström.

Med sig i nysatsningen är forne vapendragaren Johan Johansson, som på nytt kliver in i codriversätet bredvid Dennis. Efter deras gemensamma vådliga vurpa i South Swedish Rally förra året, så har emellertid Johan hunnit skaffa sig ännu mer rutin, tillsammans med både lokale hypersnabbe junioren Isac Reisersen och den mångårigt VM-meriterade Mads Östberg.
– Johan är riktigt i form, det känns skönt att ha honom med, han kommer lyfta upp mig i rätt nivå snabbt, fortsätter Rådström.

Bilen, en värsta sortens VW Polo R5, är i stort sett identisk med den som Dennis och Johan tävlade med under 2021.
– Vi ska testa en lite annan setup på den, men i stort sett är den lika, en frän bil som låter gött och är snabb, myser Dennis.

Än så länge är det tester i Antilla och tävling i första SM som är klart, men Dennis sticker inte under stolen med att en fortsättning är att vänta.
– Det är kul att få en lösning med ett lokalt team, vi börjar med Lima, men ambitionen är att köra hela säsongen. Vi jobbar hårt för att göra det möjligt, avslutar Dennis.

Mer är på gång och Peter väntar att inom kort kunna presentera ytterligare en chaufför i teamet.
– Några få pusselbitar är kvar att lägga, men kan säga så mycket som att ännu en internationellt känd förare är på gång för en större tävling.
Fortsättning följer i takt med att rallysnön faller över norra Värmland! 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1