Peter Hedstrom

HÖLJES – Vi är redo!HÖLJES ! HÖLJES! HÖLJES! Stämningen är på topp i teamet och nu laddar Hedströms Motorsport inför helgen med stort H. Det är dags för ännu en upplaga. På hemmaplan i Värmland. Med storpublik. Med egen VIP-läktare.  Med en Dansk förare. Med en Svensk förare. Vi säger, låt fartfesten börja och välkomna till ännu en magisk helg i norra Värmland!

Som vi tidigare meddelat i sociala medier så blir det Upplänningen Anders Michalak som sätter sig vid rodret på Hedströms Motorsports Hyundai i20 Supercar.  För tre veckor sen gjorde Michalak ett test med bilen och det blev kärlek redan på första varvet.
– Jag har ju kört en del olika Supercar, men den här är verkligen one of a kind, den gjorde precis som man ville på banan, styrde in fint och när man klev på gasen satt den som bara den genom kurvan, ler Anders.
Michalak har gjort lite halt i sitt eget tävlande och satsar på sina två barn som nu framgångsrikt tävlar i karting. Men höljes vill han inte missa och turligt nog det fanns en lucka i Kartingkalendern. 
– Jag läggar allt fokus på Tindra och Ted nu, men det här kunde jag bara inte missa, det ska bli kul att komma tillbaka till Hedströms som jag kört två hela säsonger med.
Anders har siktet högt ställt och känner efter testet med Hyundaien att det är möjligt.
– Siktet är på pallen, det är starterna som gäller, jag ska försöka ta mig dit och ge mina partners som tror på det här det bästa tillbaks, avslutar Anders Michalak. 

Ulrik Linnemann som kommer till start i Höljes med Hedströms Motorsport VW Polo, är en van vinnare i Höljes. I klassen Super1600 (RX3) var Ulrik en av toppförarna under ett halvt decennium och under den tiden hanns det med hela tre segrar.  Men han ändå ödmjuk inför motståndet i klassen.
– Jag vet att alla de bästa förarna i världen är här, så fighten kommer bli stenhård, tror Linnemann.
Ett test för tre veckor sedan övertygar Ulrik om att han har med toppen att göra nu i helgen. Höljesbanan kan han dessutom utan och innan efter alla segrar och pallplatsen sedan tidigare. 
– Känner mig gott förberedd efter testet och Polon känns att den är i toppform, så jag siktar på att ta mig till finalen, där kan sen allt hända.

Lyckade tester för båda förarna är något som gläder teamchef Peter Hedström och han ser verkligen fram mot en fantastisk helg i Höljes. Han tror att båda förarna kommer att vara med och göra upp i finalen. 

– Teamet är redo och testerna har gått riktigt bra, jag kunde tippa redan innan att båda ska åka final, men den speed Anders visade på var extra imponerande med tanke på att han inte kört något på ett helt år.
Bilen är ju heller inte helt oduglig så att säga. Peter fortsätter.
– Vi andra som kört Hyundaien har ju radat upp pallplatser med fyra olika förare, så nån press behöver Anders inte känna, skrattar Peter med glimten i ögat.
Peter ser också stor potential i Linnemann med teamets VW Polo Supercar.
– Han har växt i mina ögon och visade på lugn och bra snabbhet i Portugal, tråkigt att det tog slut för honom där så snabbt i semin där nere.
Peter ser nu till att Ulrik ska få bästa möjliga uppbackning och matchar honom mot final i helgens fartfest i Höljes. 

Den magiska helgen startar redan på fredag med supportklasser. På lördagsmorgonen dundrar storfräsarna i EM och VM igång redan 09:00 med träning, följt av kvalheat. Helgen avslutas först på söndag eftermiddag med finaler vid 15-tiden och prispallen strax före 17.
 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1