Peter Hedstrom

Fyra i Finland

 – Både Peter och Csucsu i Rally X Nordic-final.  

Årets femte deltävling i Rally X Nordic har avverkats och Hedströms Motorsport fanns på plats med hela tre VW Supercars. Efter krångeltävlingen i Danmark var nu allt som förr igen.  När kvalen var avverkade, stod alla tre bilarna med på semifinallistan.     

Finska Kouvolabanan är en gammal bekant för Peter Hedström, som rattat Supercars tidigare på banan. Den är belägen ett femtontal mil nordöst om Helsingfors. Peter visade farten i bilen genom en tredje tid direkt på fria träningen. Han följde sedan upp med fjärdetid i första kvalet, på en upptorkande och allt snabbare bana. 
– Trots att jag startade i ett tidigt heat och banan blev snabbare för de andra i toppen, fick jag till en riktigt bra tid, säger Peter Hedström.
Fjärdeplatsen från första kvalet följdes upp med ny fjärdetid i andra kvalet och femtetid i tredje. En slutlig femteplats i kvalet, gav spår två intill Oliver Solberg i semifinal två.
– Jag tog det lugnt, fick till en bra start och tog rygg på Solberg, men på andra varvet försvann treans växel, berättar Hedström.
Peter lyckades ändå hålla de andra bakom och säkra finalplantsen. Teamets rookie Daniel Thorén rattade som vanligt teamets andrabil i RallyX Nordic och knep fjärdeplatsen i denna semifinal. Thorén slutar på en sjuttonde plats i det för RallyX närmast rekordstora startfältet på 32 blir i Supercar. 

Det tighta tidsschemat i RallyX Nordic gav ingen möjlighet till växellådsbyte, så Peter fick rulla ut på finalgridden utan treans växel.
– Man blir ju lite efter i starten när man får gå från tvåan till fyran, men lådan höll i alla fall, säger Peter Hedström.
Peter tog sin VW Polo i mål som fyra i finalen trots trilskande låda. Han adderar därmed tjugo värdefulla poäng och kliver upp på fjärdeplats, inför RallyX Nordic-finalen på nybyggda Tierp Arenas rallycross-slinga senare i höst. 

Ungraren Kornél ”Csucsu” Lukács som är ordinarie förare hos Hedströms Motorsport på EM, passade på att få känna på bilen i Finland, inför nästa helgs EM i Frankrike. Han var mycket nöjd med den nyuppdaterade VW Polon som han nästa helg ska ratta i EM. Peter berättar.
– Csucsu fick till en fin körning och cleana race, han vann sin semi och var uppe och fightades med Solberg om andraplatsen i finalen. Jag är jättenöjd med hans insats, berömmer Hedström.
Tyvärr föll Csucsu tillbaks efter den hårda bataljen med Oliver Solberg och slutade sexa i finalen.

Nu styr Hedström Motorsport från Finland direkt med sikte på Frankrike. Redan nästa helg är det dags för EM, då årets fjärde Euro RX, Bretagne World RX of France, körs på franska Loheac-banan. Med på startlinjen är Peter och Csucsu. Peter känner medaljvittring  från sin fjärdeplats, med endast fyra poäng upp till fransmannen Cyril Raymond.
– Den här helgen var en viktig uppladdning och genomkörare, nu kommer vi laddade inför avslutningen, säger Peter Hedström.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1