Peter Hedstrom

Succehelg i Riga

– Båda bilarna från Hedströms Motorsport i final.

En ren kämpaseger för lag Hedström! Så kan man sammanfatta teamets goda resultat i helgens EM-final i Lettiska Riga. Det började tufft för Peter med inledande tekniska problem, men avslutningen blev god, då både Peter Hedström och Linus Westman kvalade in till final.        

Efter en hård helg med tuffa bataljer kunde Peter Hedström till slut få kliva upp på prispallen i Riga, som trea i Euro RX-finalen. Men det kunde lika gärna blivit dubbelt Hedströms Motorsport på pallen, då även Linus Westman kvalade in till finalen.
– Jag är mycket imponerad av Linus, som med bara några varv i bilen på Strängnäs innan, kliver in och kör in på finalplats, det kallas talang, säger Peter Hedström.

Detta var Linus andra EM-tävling någonsin, sin första körde han för fem år sedan, men sedan dess har det hänt mycket i Supercar.
– Jag är jättenöjd, det har inte varit några bra förutsättningar, svår bana och väderomslag idag, men bilen är bra och den funkade otroligt bra på blött idag, berättar Westman.

Linus gick från sjätte startspår upp till tredje plats i finalen, men drog på sig en punktering redan i andra kurvan, så han kunde tyvärr inte utmana om pallplats. Men att vi får se mer av honom i Supercar, det mer eller mindre utlovas av Westman.
– Nu har jag fått blodad tand, det är det här jag jobbar för nu och vill göra ett försök i klassen nästa år.

För Peter Hedström blev det ett bra kvitto inför kommande säsong, den nya Marklundsbilen är i toppklass för Supercar och hela teamet har gjort ett mycket gott jobb inför tävlingen med bilarna, vilket gav utdelning.
– Att få in båda bilarna i finalen var en ren kämpaseger för hela teamet, de har jobbat hårt för detta under veckorna innan, avslutar Peter Hedström.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1