Peter Hedstrom

Peter EM-trea i Höljes

– Tidemand fick drivaxelbrott efter smäll i finalen och slutade sexa.  

Foto: IMG

Allt gick i stort sett planenligt när Hedströms Motorsport körde första EM-deltävlingen för året i Höljes. En stabil helg där både förare, bilar och team levererat på topp. Båda teamets VW Polo Supercars stod på startplattan i finalen och där bjöds på både dramatik och spänning. 

Räkna med att Hedströms Motorsport kommer vara med och kriga om EM-medaljer i år. Både Pontus Tidemand och Peter Hedström tog sig till final i inledande EM-deltävlingen i Höljes. Teamet tar vid där de slutade i fjol, då med båda bilar till final vid EM-finalen i Riga.
– Jag rankar den här tredjeplatsen och även teamets prestation högre jämfört med Riga ifjol, inte minst med tanke på att vi då alla var varma i kläderna mot slutet av säsongen och att jag inte tränat en meter här i år innan de fyra träningsvarven i går morse, säger en mycket nöjd Peter Hedström.

Foto: IMG

Finalen blev en riktig nagelbitare och Peter fick till en bra start från andra led, var upp jämsides segrande Oliver Eriksson i andra kurvan, men blev trängd på ytorna och fattade snabbt beslut att ta alternativet. Detta skulle visa sig vara ett lyckokast. Pontus jagade på som trea och höll denna placering ända tills drivaxeln gick av och han snurrade på banans snabbaste parti. Peter tog över tredjeplatsen och höll den in i mål. 

Foto: Anders Ekström

– Det i stort sett enligt plan, vi tog båda bilarna till final, men det vet ju alla att i en final kan allt hända.
 
Det har varit en stabil helg utan några svackor, både Peter och Pontus har levererat topptider under hela helgen, bortsett från ett drivaxelbrott och en smäll i finalen med upprepning för Pontus.
– Jag förstår att Pontus är besviken att det inte höll hela vägen, han slog i och en drivaxel rök, men han har verkligen bevisat här i Höljes att han kommer vara med och slåss om det i år, konstaterar Peter Hedström. 

Nu väntar RallyX Nordic för teamet med finalen i Danska Nysum på Jylland om två veckor, sedan är det ytterligare två veckor till nästa EM-deltävling i Lettland och Riga. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1