Peter Hedstrom

Två bilar till start i Lima

– Peter Hedström gör Mattias Olsson sällskap i LBC-Ruschen. 

Mattias Olsson var redan klar för start sedan tidigare. Men Peter Hedström fick blodad tand i Finnskogsvalsen och kastade igår in en ”late entry” till hela rallysveriges vinterklassiker, LBC-ruschen i Lima, när en bil stod ledig. Nu på lördag brakar det loss i Limaskogen!

Stenungsundsbördige Mattias Olsson har det största fingret med i spelet kring Hedströms Motorsports rallysatsning. Han har nu sett till att det finns ytterligare en sprak ny vit Skoda Fabia R5 till förfogande. Lägligt tycker Peter Hedström.
– Då får jag en tävling till i vinter, Mattias bil var ju ledig så jag kunde ta den i Finnskogsvalsen, det ska bli kul att få prova nu igen!

Trots bara ett par kilometer i bilen innan, gjorde Peter en bra insats i säsongsdebuten och slutade som totaltrea i Finnskogsvalsen, tidigare i vinter.
– Det var svårt i början men gick fortare och fortare ju längre tävlingen gick, berättar Peter Hedström.
Under helgen som gick fick både Mattias och Peter en rejäl genomkörare vid teamets testparadis Antilla i norra Värmland. Rattrost putsades bort och de avverkade runt tio mil vardera under lördagen. 

– Vi var uppe i Antilla i helgen, det kändes bra, vridet är bättre i den nya bilen, konstaterade Mattias Olsson efter testet.  

Hela teamet är nu laddade och redo för avfärd mot Lima. Under fredagen erbjuds det rekognosering, något som Mattias och Peter nappar på. 

– Jag har inte provat egna noter förut, men vi kör runt och putsar på arrangörsnoterna så de passar oss bättre, så får vi se hur det funkar, berättar Mattias. 

Peter kommer i Lima att köra rallyt tillsammans med kompisen Patrik Westerberg. De har inte kört tillsammans sedan 2017, men är nu återförenade.
– Jag sliter lite med noterna, åker lite för mycket med hängslen och livrem in i långsammare svängar, men det kändes bättre nu efter testet i Antilla, konstaterar Peter Hedström.

Den klassiska tävlingen LBC-ruschen körs nu på lördag med start och mål, samt service vid Limedsforsens Idrottsplats. Första start är klockan 10:00 och tävlingen innehåller fyra specialsträckor på drygt tio mil totalt.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1