Peter Hedstrom

Magisk helg i sikte

– Oliver, Anders, Isak och Linus förväntansfulla inför The Magic Weekend. 

Äntligen är det dags igen! Den magiska helgen i Höljes, hemmaplan för Hedströms Motorsport. Teamet räknar in välkände Anders Michalak, Isak Sjökvist i RX2e, hemmahoppet Linus Östlund och kryddar dessutom med Sveriges VM-hopp i rally Oliver Solberg, som äntrar teamets Hyundai i20 Supercar.

Vi får gå långt bak i tiden för att kunna räkna in ett så stjärnspäckat startfält i Rallycross-EM. Hedströms Motorsport ställer hela tre bilar till start av de 24 i Euro RX1 som rullar ut på startplattan. Dessutom har vi 20 år unge Isak Sjökvist, som till vardags i RallyX kör Supercar Lites för Hedströms, men i VM nu äntrar RX2e.  

Almunge-expressen Anders Michalak kör en av teamets VW Polo Supercar och har en bra känsla inför Höljes.
– Jag körde tester i Arvika för ett par veckor sedan inför tävlingen, fick en bra känsla i bilen efter lite tester med fjädringen, säger Anders Michalak.  

Bra känsla i bilen fick också Linus Östlund på sina tester. Linus får sticka ut som teamets Supercar-Rookie och trots ett helt gäng SM-guld i Lites och tre olika Crosskartklasser, så är han nybörjare på just Supercar.
– Känns rätt obeskrivligt med tanke på var jag var för bara några år sedan, en dröm som går i uppfyllelse att sitta i en Supercar inför hemmapubliken, säger Linus Östlund.
Någon press på sig känner han inte.
– Nej, jag har ingen press på mig själv, jag ska köra för att utvecklas under tävlingen, så får vi se hur långt det räcker.

Oliver Solberg kommer direkt från Rally-VM i Kenya och hann med ett snabbt starttest på Likenäsbanan innan ankomst till Höljes.
– På slutet blev det riktigt bra och jämna starter, det kan bli svårt om det blir regn, det har jag inte testat nåt på med bilen.
Bilen har teamet tillsammans med Solbergs utvecklat och vässat inför Olivers entävlingscomeback i rallycrossen.  
– Motorn känns riktigt bra och chassit har vi gjort mycket jobb på, den känns annorlunda mot Citroen:en med riktigt snabb, summerar Oliver Solberg.

Peter Hedström känner tillförsikt inför helgen med en fin egen laguppställning och ser fram mot lördagens start av VM-tävlingen.
– Jag känner ett lugn i kroppen nu mot tidigare påslag när jag tävlade själv.
Peter lät sig imponeras av Linus på testdagar med stora framsteg.
– Linus är jag grymt imponerad av,  Anders är säkerheten själv, Oliver kommer bli grym på Höljesbanan, han hade fruktansvärt ladd här på testet tidigare, Isak snabb förra året och kommer vara där i toppen, det här kommer bli en fantastisk helg, summerar Peter Hedström.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1