Peter Hedstrom

Laddade inför Hell

– Anders Michalak går för pallplats och rookien Linus Östlund siktar högt i Norge. 

Nu till helgen är det är dags för årets tredje deltävling i rallycross-EM och Hedströms Motorsports förare Anders Michalak siktar mot toppen av EM. Ännu en intressant start blir det också för teamets nordvärmländske Supercar-Rookie Linus Östlund. 

Hedströms Motorsport har banat sig väg till Hell en bit utanför Trondheim och dess klassiska kuperade bana som är värd för den Norska deltävlingen av EM och VM i Rallycross. Förarna möter en kuperad bana på 1019 meter med stora höjdvariationer byggd utefter en bergsida. Teamet är nu framme i god tid och etablerar sig inför helgens drabbning. Förarna är laddade till max. 

– Båda våra trailers drog iväg en dag tidigare än beräknat, ett gott tecken på att allt är i ordning. Jag har en god känsla inför den här tävlingen och tror stort på våra två chaufförer vi har till start i helgen, säger teamchef Peter Hedström.

Anders Michalak ligger för närvarande sexa i EM, men Almungeföraren har siktet inställt på avancemang. Han kör för att närma sig pallen i EM-sammandraget, där Anders endast har tre poäng upp till tredjeplacerade Enzo Ide. 

– Skulle vara skönt att komma dit, tiderna finns ju där, nu gäller det att knyta ihop säcken, vi ska försöka pusha ordentligt för att komma närmare och ge dem i toppen en match, säger Anders Michalak. 

Banan har Michalak kört på flera gånger förut, dock aldrig i Supercar.
– Jag har kört Lites där, men aldrig Supercar, det ska bli kul och det tar nog bara något träningsvarv så sitter den, jag gillar banan i Hell, det är en schysst och kuperad bana, berättar Michalak. 

Linus Östlund som gjorde Supercardebut på EM i Höljes, laddar nu om för en ny Supercarkamp med toppförarna. Men i Hell, där har han aldrig tävlat förut.
– Det ska bli intressant och roligt på samma gång, har sett fram mot att få prova den här banan, jag siktar på en semifinalplats först och främst, säger Östlund.
Karaktären på banan är speciell, något som tilltalar Östlund.
– Jag har varit där och kollat, men aldrig kört den själv, ligger lite udda uppe ett berg och är spektakulär, menar Östlund.
Förberedelser inför tävlingen då?
– Jag har kollat den del på onboardfilmer, men sen är det nog bara att få en bra uppfattning på träningen.

Nitton förare av tio olika nationaliteter är anmälda till EM för RX1 i Hell. Tävlingen startar redan på fredag med supportklass och på lördagen klockan 09:35 drar tävlingen igång på allvar med träningspasset för samtliga klasser. Finalpasset körs på söndag med start 15:10. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1