Peter Hedstrom

Mot ”Happy Day” i Danmark !

Foto: Hans Edvardsson

– Peter och Calle ser fram mot gemensam premiär i RallyX Nordic

Som teamet tidigare meddelat i sociala medier så blir det Calle Ward och Peter Hedström som kör teamets Supercars i helgens premiär av RallyX-

serien. Peter skakar här av den sista rattrosten på Westombanan och sedan är det Danmark nästa för teamet!  

Hedström tävlade ifjol sporadiskt med två inhopp, ett i RallyX och ett i EM. I år kan det bli en mer långsiktig satsning. 

– Det passade bra just nu, Hyundaien var ledig till Nysum och jag kan lägga mer fokus på mitt tävlande just nu, säger Peter Hedström.
Någon fortsättning med den bilen för Peter efter Nysum, det är däremot mer osäkert.
– Det finns flera intressenter som vill hyra, så det är mer osäkert om jag kan fortsätta i Hyundai, men jag är sugen på en hel säsong ändå, menar Peter.
Peter gör en snabb shakedown på Hyundaien på Westombanan innan avfärd på torsdagseftermiddagen.
– Kände mig lite ringrostig de första varven, men nu har jag städat bort den värsta rattrosten, ler Peter efter några varvs adrenalinpåslag runt Arvikabanan.

Foto: Hans Edvardsson

Med till Nysum kommer Calle Ward, som tidigare kört både rally-SM och som vann hela Top Driver i rally 2010. Calle går in med sitt eventföretag Happy Day som partner hos teamet och ser fram mot både framtidens samarbete med Peter och även sin rallycross-debut.  Calle kommer starta i den nya Supercar Pro Am-serien i RallyX, med Hedströms Motorsport VW Polo Supercar.
– Det här ska bli kul, det känns bra att kunna åka dit utan att ha någon press på sig, menar Calle.
Peter tror Calle kan ta för sig på den Jylländska Rallycrossbanan under helgen och kände direkt att Ward har kapacitet.
– Absolut, när vi tidigare testade på Westombanan så konstaterade jag att Calle har det där lilla extra redan efter några varv, det är få chaufförer som testat och imponerat på mig så fort. 

Foto: Hans Edvardsson

Peter och Calle kommer tillsammans också skapa nya möjligheter för allmänheten att få uppleva adrenalinstinna Supercars från insidan och känna på när runt 600 hästkrafter skickar iväg bilen till 100 km/h på två sekunder.
– Det ska bli intressant med det här samarbetet och att utveckla medåkningen, säger Peter Hedström.
Calle fyller i.
– Peter och jag har haft lite tidigare samarbeten och det ska bli riktigt spännande att kunna utveckla de här produkterna tillsammans med Peter. 

Teamet kör i natt mot Nysum och årets premiär i RallyX, där det under helgen kommer köras två deltävlingar, en på lördag och en på söndag. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1