Peter Hedstrom

Alex trea på hemmaplan

– Både Alexander och Peter körde final och slutade trea respektive fyra.

Hedströms Motorsport bjöd på högt tempo i Norska Hell, där årets andra deltävling i rallycross-EM kördes i helgen. Både finalen i Euro RX och efterspelet levererade dramatik. Torsbyteamets Alexander Hvaal kunde till slut få sin bronsplats och Peter slutade fyra, men detta först efter domarbeslut någon timme efter tävlingen. 

Hedströms Motorsport visade i helgen andra deltävling av Euro RX att de är att räkna med i årets EM-serie. Efter en motig inledning av tävlingen, sorterade teamets flinka mekaniker ut vägvinnande setup på teamets bilar.

– Det var lite av start i uppförsbacke, men vi byggde om bilarna rejält mot vår Höljes-setup och det gjorde susen, berättar Peter Hedström.

Både Alexander Hvaal och Peter tog sig till final. Där blev det dramatik både på och sedan vid sidan av banan. Alex och Peter tog fjärde respektive femte plats i finalen. Tamas Pal Kiss rullade över mållinjen som tvåa. Men efter protest från Anton Marklund som blev påkörd av Kiss, videogranskades händelsen av domarjuryn och Kiss fick tidstillägg och ramlade till femte plats.

– De kollade på Alex video från bilen och det visade sig bli avgörande, Kiss tryckte till Anton och straffet blev fem sekunders tillägg, säger Peter Hedström.

Helt plötsligt fick Hedströms Motorsport sin första pallplats för säsongen, någon timme efter målgång i tävlingen. Alex flyttades upp till tredje plats och Peter till fjärde. Alexander Hvaal är helt lyrisk efter sin tredje plats i sitt eget hemlands deltävling i EM.

– Teamet är helt fantastiskt, så härligt att både jag och Peter var i finalen, jag vill speciellt tacka teamet för allt hårt arbete som gjorde att vi lyckades, säger Alexander Hvaal.

Brodern Joachim Hvaal körde teamets Ford Fiesta gjorde även han en fin insats på hemmatävlingen. Han var på god väg mot finalkörning, men en startsmäll i Q4 grusade tyvärr dessa planer.
Nu väntar nya tag för teamet redan nästa helg, då tredje deltävlingen i RallyX och SM körs på Solvalla.
– Där ska vi korka upp champagne, menar Peter Hedström segervisst efter den framgångsrika helgen i Norge.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1