Peter Hedstrom

Kungen på kullen!

 – Peter tog sin tredje raka på kullen och Alex Hvaal femma i finalen med efter teknisk flagg för trasig dörr.

Peter rycker starten i finalen före teamkollegan Alexander Hvaal.   Foto Tony Welam

På ett såphalt, regnigt och lerigt Kinnekulle Ring kunde Peter Hedström till slut bärga sin tredje raka seger på banan. Det var ingen lätt match och teamkollegan Alexander Hvaal låg tvåa i finalen men fick utgå med teknisk flagg då förardörren for upp och inte gick att stänga.  

 
Det var drama från början till slut på Kinnekulle Ring, där årets näst sista deltävling i RallyX Nordic och Rallycross-SM avgjordes under lördagen. Hedströms Motorsport hade fyra Supercars på startlinjen. Teamet lyckades ännu en gång med sin målsättning, den att ha minst två bilar till final i tävlingen. 
– Jäklar va gött, jag trodde det var kört redan i första heatet, säger Peter Hedström. 
Där fick Peter svartflagg efter att ha kört utanför banmarkeringarna. Denna svartflagg och noll poäng i heatet skulle bli mycket svårt att hämta upp.

Lerigt värre i finalen där Robin Larsson skuggade Peter in i mål.  Foto Tony Welam

Men Peter laddade om, var snabbast i Q2 och kunde till slut ta sista rutan in i semifinal nummer ett. Alexander Hvaal kvalade med jämna höga resultat, slutade på fjärde plats efter kvalen.

Finalerna skulle visa sig bli en veritabel däckslakt, där punkteringar var mer regel än undantag i leran och det regn som öste ner över Kinnekulle. Både Alexander och Peter lyckades hålla sig undan punkteringar i semifinalerna. 
– Det var tufft, men både jag och Alex lyckades i våra semi, då först kände jag att det kunde lyckas, berättar Hedström. 

 

Härlig segerglädje på ett blött Kinnekulle Ring.  Foto Tony Welam

Väl i final ryckte Peter tillsammans med Alex starten och gick sida vid sida in i första kurvan. Där släppte Alex Peter före sig och fick sedan problem med sin förardörr som inte gick fladdrade upp. Peter lyckades hålla undan in i mål för Robin Larsson, som närmade sig efter att båda Peters vänsterhjul fått punktering.
– Det var riktigt spännande och så skönt att rulla över mållinjen, nu tog jag ett riktigt hattrick i segrar på Kullen, säger Peter Hedström, som tidigare har två SM-segrar här 2012 och 2013. 

Christer Dalmans in action.  Foto Tony Welam

Teamets Joachim Hvaal brottades med krascher och brusten drivaxel under kvalen och Christer Dalmans var på träningen en riktig raket. Tredje tid på en av träningsrundorna noterade Dalmans, som sedan inte fick körningen att stämma i halkan på Kinnekulle.

Nu är det full makaron för teamet mot finaltävlingen i årets Euro RX i Lettländska Riga. Alexander Hvaal ligger där på sjätteplats och har fortfarande chans på bronsmedalj. Åtta poäng är det upp till trean och landsmannen Tommy Rustad.
– Jag kommer backa upp Alex och Joachim på banan i Riga, jag kämpar för teamet och mina teamkompisar där, avslutar Peter Hedström.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1