Peter Hedstrom

Guld & brons i sikte!

 
 – Intern fight om bronset i RallyX Nordic är att vänta hos Hedströms Motorsport.
Hedströms Motorsport går direkt från Euro RX i hjärtat av Frankrike till att denna helg prestera toppresultat på anrika Kinnekulle Ring utanför Götene. Teamet kommer med fyra bilar på startlinjen till den näst sista deltävlingen i årets Rallycross-SM och RallyX Nordic för värstingklassen Supercar. 
 

Kinnekulle Ring ligger Peter Hedström varmt om hjärtat. Banan där han säkrat tre SM-guld.
– Första var junior-SM 2001, sedan tog jag hem Supercar 2012 och 2013, så det finns många sköna minnen från den här banan,
säger Peter Hedström. 
 
Banan har sitt ursprung i racing, men på dess innerplan byggdes det en rallycross-slinga så snart sporten blev populär. Peter Hedström gillar banan skarpt. 
– Det är en bana som har kvar allt det goda från den gamla rallycrossen, speciellt på innerplan när man går över lilla hoppet och vrider upp bilen på en brutal bredsladd för att sedan hoppa på tvären över det större hoppet – en riktig höjdarbana, menar Peter. 
Det är tätt och tufft om bronsplatsen i RallyX Nordic och det är Peter Hedström på 71 poäng som jagar teamkollegan Alex Hvaal som har fyra poän
g mer. Men någon internt storslag om bronset utlovas inte. Peter hoppas på ”Fair Race” med tjänster och gentjänster.
– Jag är helt körd i EM så jag kommer vara schysst mot Alexander och matcha honom mot  bra placering i Riga nästa helg.
Sedan hoppas Peter att bli återgäldad i sin jakt på ytterligare ett SM-guld.
– Det är SM-guld i första hand som gäller för mig, men jag kör hårt för ett Nordiskt brons också, fortsätter Hedström.

Teamets dalmas Christer Dalmans värmer upp i morgon på Höljesbanan med test i VW Polon inför helgens tävling på Västgötaslätta. Han kommer sedan fylld av förarenergi till Götene, liksom den Ford-rattande yngre brodern Hvaal, med förnamn Joachim.

Nu på lördag den 9:e september varvar motorerna upp och kopplingen släpps för det första heatet vid 10-tiden på morgonen. Laguppställningen för Hedströms Motorsport är Alexander Hvaal, Peter Hedström, Joachim Hvaal och Christer Dalmans.
This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1