Peter Hedstrom

Finalstark Hedström

 – Sjätte finalen i rad för Peter, medan Csucsu tyvärr fick maskinella problem. 

Inför rekordpubliken 51600 personer på hemma-arenan i Höljes visade Peter Hedström en hög och jämn nivå, trots diverse tekniska bekymmer. För sjätte gången i rad under året är Peter i final. Han närmar sig topp tre i Euro RX med stormsteg.  

Peter Hedström startade helgen i Höljes med att leverera topptid i första kvalet, genom heatseger och fjärde bästa tid. Det höga tempot fanns där direkt från start.
– Det kändes skönt inför den härliga hemmafansen att leverera från start, säger Peter Hedström.
Kvalomgång två blev däremot ett riktigt antiklimax, då motorn gick på tre cylindrar under andra halvan av heatet. Peter var trots detta tia i omgången.
– Det hände något med bilen i samband med detta, resten av helgen har den inte gått för fullt.

Teamets tekniker har sedan kämpat med problemet under helgen utan att lyckas fullt ut. Trots problem med farten i bilen, har Peter gjort sitt yttersta inför hemmapubliken genom söndagens avslutande kvalomgångar. Via en åttonde och en avslutande femteplats, blev det 11 värdefulla poäng med från kvalet.
– Alla poäng räknas, så det gäller att vara med däruppe genom hela kvalet, säger Hedström.

Via en tredje plats i semin, där han en stund var uppe på andra plats, grejade Peter sedan sin sjätte finalkörning i rad för året. Tyvärr räckte inte farten i bilen till för att kämpa om topp-placeringarna där, utan Peter slutade på sjätte plats i finalen.
– Den tappar fart efter ett par varv, så nu blir det full genomgång av motorelektronik och styrsystem inför fortsatta säsongen, konstaterar Hedström.

Peter ligger fortsatt på fjärde plats i EM. Han knappar nu in på topptrion i EM-ställningen inför de två avslutande deltävlingarna i Frankrike respektive Lettland. Nu är det bara fyra poäng som skiljer Peter från nye trean Cyril Raymond, Frankrike.  
– Det känns skönt att vi trots problem gör ännu en stabil tävling och avancerar mot EM-pallen, det här kommer bli en spännande avslutning, avslutar Hedström.

Nu väntar några veckors semester för Peter, men också nya provkörningar med testbilen, där det utvecklats en del parallellt med tävlandet. Allt för att vara redo inför höstens avslutande deltävlingar i Euro RX och RallyX Nordic. 
 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1