Peter Hedstrom

Daniel på pallen i Norge

 – Båda bilarna hos Hedströms Motorsport i finalen. 

Trots en motig inledning för teamet i den tredje deltävlingen av Rally X Nordic, så slutade ändå den norska deltävlingen i serien med finalkörning för både Peter Hedström och Daniel Thorén.  

Första omgången på Grenland Motorsportsenter utanför Skien i Norge, vill teamet helst glömma denna helgen. Daniel fick bryta sitt heat och Peter svartflaggades efter en närkamp. Men detta blev bara tändvätska för både Peter Hedström och Daniel Thorén. Peter förlorade dock alla poäng i första omgången och trots en tredje och en femte kvaltid i de två återstående omgångarna, så blev han förpassad till sista led i semifinal två. Daniel Thorén kvalade in till andra led i samma semifinal.
– På grund av svartflaggen blev det noll i första, men jag var riktigt taggad i semin, kom ut som trea och efter alternativet var jag tvåa, berättar Peter Hedström.
En havererad centerdiff höll dock på att spoliera finalkörning för Peter.
– Jag hade tur och det blev fight bakom, så jag kunde behålla andraplatsen och Daniel bakom mig i mål som trea.
Nu var goda råd dyra, havererad differential krävde byte i Peters VW Polo Supercar, samtidigt som teamet skulle se över Daniels likadana bil.
– Grabbarna bytte diffen i raketfart och och fick våra bilar startklara till finalen, de ska ha en stor eloge för det skickliga arbetet under tidspress, säger Peter Hedström.

Finalen för Peter blev ett antiklimax, då han via en bra start från andra led, försökte sig på en ytter-rökare.
– Fick en smäll på framhjulet där i kurvan, for rakt ut i en slänt och fick stopp på motorn, återger Peter.
Efter denna resa kunde Peter bara linka runt banan och bevaka placering. Teamets ”rookie” Daniel Thorén körde sitt livs femte tävling i rallycross och har gjort en raketresa utvecklingsmässigt. I finalen tog han ännu ett kliv i utvecklingen. Ett kliv rakt upp på prispallen som trea på Grenland-banan efter de båda Oliver, Solberg och Eriksson.  

– Jag är grymt imponerad och mycket stolt över Daniel, för drygt ett halvår sedan hade han inte suttit i en tävlingsbil, nu kör han final tillsammans med mig, säger Peter Hedström.

Nu blickar Peter fram mot Höljes nästa helg, med ”Csucsu” i bil nummer två. Tredjebilsföraren Tobias Johansson kom tyvärr inte med i gallringen till Höljes. Som nummer två på reservlistan ser det tyvärr mörkt ut med start i EM för hans del. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1