Peter Hedstrom

Bilslakt i Tierp

 – Helt obegripligt att banan blivit godkänd menar Peter Hedström.  

Årets final i RallyX Nordic gick till handlingarna som en veritabel bilslakt, där få bilar var körbara, när dammet väl lagt sig över Tierp Arena efter finalerna. Peter Hedström och teamet kan nu blicka tillbaks på en tung helg på den nya Tierp-banan.

Peter Hedström hade siktet inställt på en topplacering i SM innan finalen. Planerna slogs emellertid i kras, bokstavligen, efter bilslakt deluxe, på den stundtals livsfarliga Tierp-banan!
– En motocrossbana är fin jämfört med gruspartiet här, sedan ska man direkt köra i runt 200 genom asfaltpartier och inte veta om grejerna ens håller ihop efter bilskrotarpartiet på banan, totalt livsfarligt, säger Peter Hedström. 

Hedström fick själv känna på att vara passagerare bakom ratten på sin egen VW Polo Supercar, efter att bakvagnen givit upp redan på andra fria träningen.
– Det hoppar å slår i 150 km/h och sen bara vänder bilen på asfaltpartiet, en uniball hade slitis av, berättar Hedström. 

Peters tappra mekanikerstab fick slita hårt mellan omgångarna för att få bilarna kördugliga och kvalomgångarna sammanfattas så här av honom själv.
Q1. – Slog av vänster främre drivaxel i en stor håla på gruspartiet efter att ha blivit bortkörd av medtävlande.
Q2. – Drog en drivaxel, troligtvis sviter efter warmup, banan var redan då sönderslagen.
Q3. – Hela bakänden slängdes upp i vädret på väg in på gruspartiet och bakdiffen slogs sönder vid landningen.

Tack vare kvalet med förhinder fick Peter starta i sista ledet i sin semifinal. Han fick till en pangstart, men gick lite för hårt in i första sväng.
– Jag kantade ut lite och hade fel växel in i sväng, så det blev stopp i den trånga första svängen, sen var det ingen idé att förstöra bilen när jag tappade så mycket mark, berättar Peter Hedström.
 
Daniel Thorén hade en tuff helg, som satte sina spår. Både på bilen och i huvudet på Daniel.
– Den här banan är krävande för skallen, man blir lite skraj i de här hastigheterna, man åker femman fullt rakt mot en hög vägg, menar Daniel.
Thorén fick ett tråkigt avslut på sin annars så fina debutsäsong i rallycross.
– Jag gick däck i däck med Linnemann i runt 170, fick ett kast och det bara small, jag ville bara landa någon gång, berättar Thorén om sin våldsamma rullning i semifinalen. 

Christer Dalmans kvalade in som tia, men snurrade och blev stående och där också påkörd i sin semifinal. Csucsu gjorde debut i teamets RX Lites-bil och tog sig till semifinal där han slutade på femteplats.    

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1