Peter Hedstrom

Fyra bilar i Höljes!

 – Thorén, Hedström, Petersson och Dalmans är Hedströms Motorsports laguppställning i premiären på hemmabanan. 

Säsongen snurrar nu igång på allvar för Hedströms Motorsport. Europamästerskapet i rallycross står för dörren, men först är det RallyX Nordic och säsongsdebut på hemmabanan som väntar. Förutom Peter i Supercar, blir det även Daniel Thorén i en likadan och i stort sett nybyggd VW Polo. Med i teamet också 22-åriga Natha Petersson i teamets Supercar Lite-kärra. Sist men inte minst Christer Dalmans, rutinerad räv i Hedströmsgänget som blev åksugen i elfte timmen.    

Redan nu till helgen avgörs årets första och andra deltävling i den heta nordiska serien RallyX Nordic på Höljesbanan. En dubbeltävling som ger fina träningsmöjligheter för EM-satsande Peter Hedström.
– Det är viktigt att vi får en bra inställning på bilen med oss till EM, hemmaplan i Höljes med alla våra lokala fans gör det extra speciellt, mitt huvudfokus i år blir EM så det här blir kanonbra uppvärmning som ger perfekt förberedelse inför EM-premiären, säger Peter Hedström. 

Daniel Thorén som ifjol var teamets ”rookie”, gick då orädd rakt in i hetluften mot rutinerade förare. Han toppade fjolårssäsongen med en tredjeplats i Norge. Trots en brutal finalkrasch lyckades han till slut bli åtta i serien. Men kraschen blev startskottet på något bra, då bilen visade sig reparerbar.
– Bilen har totalrenoverats in i minsta detalj, den är skräddarsydd för mig och det känns mycket väl, menar Daniel Thorén.   

I värstingklassen Supercar gör Peter Hedström sällskap med Daniel Thorén på startgridden i Höljes. Med en likadan VW Polo Supercar ser han med tillförsikt fram mot årets säsong. Revansch-sugen efter fjolårets småstruliga säsong i RallyX Nordic.
– Det känns riktigt kul att vara igång igen, vi har gått igenom bilarna grundligt och känslan är bra inför premiären, säger Peter Hedström.

 

RallyX Nordic innehåller också klassen Supercar Lites. Där heter teamets First Lady Nathalie Petersson. Tjugotvå år ung, orädd och målmedveten, slänger sig Natha in i Supercar Lites tillsammans med Hedströms Motorsport. Nathalie har några säsonger i rallycross 2150, men nu väntar hetluften som Supercar Lites-klassen ger i RallyX Nordic. Räkna med att det kommer slå gnistor om denna tjejen i Lites-klassen, när hon blir varm i kläderna. Eller som hon själv beskriver känslan inför premiären…
– Finns väl bara en känsla och förväntning och det är att få stå högst upp på pallen igen, ler 22-åringen från Helsingborg.   

I sista stund blir det fyrbilsteam i Höljes för Hedströms Motorsport. Christer Dalmans har gjort flera säsonger i teamet VW Polo Supercars, men höll i år in i det längsta med att anmäla sig. Men nu är det alltså klart att även Malungs-sonen Dalmans kommer till start i RallyX-premiären.  

Nu till helgen dundrar det alltså igång på Hedströms Motorsports hemmabana i Höljes, där det redan på fredagskvällen den 17:e maj med start 18:00 körs fria träningspass. Deltävling nummer ett rullar sedan igång efter warmup vid 08:15 på på lördagsmorgonen och man räknar med att vara klara klockan 17:00. Samma tider gäller även för söndagen. Varmt välkomna! 

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1