Peter Hedstrom

Hedström med i toppen

Foto: Qba Nitka

– Thorén fann fart i Q3 efter kvick start. 

Teamet har levererat på topp under första dagen och Peter blixtrade till med snabbaste tid i andra kvalet. Daniel fann fart i Q3 och nu laddar de om inför morgondagens drabbning.

Dag ett av årets magiska helg i Höljes är till ända och Peter Hedström är med i toppen av EM. Femtetid i första kvalomgången följdes upp av Peter med en rejäl urladdning i andra kvalet. Han tog ledningen efter en perfekt start och släppte sedan aldrig, trots att EM-ledande Robin Larsson bitvis var hack i häl.
– Starter på blött underlag är något av min specialitet, jag kom iväg bra och sen körde jag mitt eget race, säger Peter Hedström.

Peter noterade bästa tid i Q2 och gick där upp på en total andraplats.
I tredje kvalomgången blev det hårda tag i startkurvan. Peter var först in i startkurvan men valde att ta alternativspåret direkt. En allt för hård landning i hoppet ödelade sedan heatet för Peter.
– En bromsslang till bakbromsarna nöps av på första varvet och jag fick fortsätta med bara frambromsar.
Värmen i bromsarna fram steg och till slut exploderade en bromsskiva mot slutet av heatet och det blev tvärstopp.
Trots stoppet i tredje omgången går Peter till nattvila som sexa i Euro RX.

Foto: Qba Nitka

Efter en lite nervig start har Daniel Thorén ökat under hela dagen. Efter en sextonde tid i första omgången avlöstes av en strulig andra kvalomgång på blött. Men sedan satte Daniel trettonde tid i Q3. Thorén fick till en riktigt bra start och tog rygg på Sondre Evjen i sitt heat. 
– Med facit i hand gick jag ut lite för lugnt och det var mycket nerver i första kvalet, sedan blev det kubbning i andra och ingen bra tid, så det kändes skönt att allt gick efter plan i tredje, säger Daniel Thorén.

I det hårda VM-fältet satte Kjetil Larsen i teamets tredje VW Polo en fjortonde och en artonde tid under de två omgångarna som WRX kört idag.  
I morgon söndag varvar EM-fältet igång med sin fjärde kvalomgång i morgon vid elvatiden.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1