Peter Hedstrom

Alex & Peter till Hell

 – Alexander Hvaal hoppar in i Norges Euro RX.

Rallycross-EM rattar sig vidare mot Norska Hell. Med Daniel Thorén på sjukbänken efter den hårda smällen på Silverstone, blir det Alexander Hvaal som tar hans plats i Norge. 

Hedströms Motorsport är mitt uppe i de sista förberedelserna inför avfärd norrut. Målet är Hell, en bit utanför Trondheim och årets andra deltävling i Rallycross-EM. Det blir en hemmaförare som gör comeback i teamet för en ”one-off” tävling. Alexander Hvaal tävlade med Hedströms under hela säsongen 2017 och just i Hell gick det riktigt bra den gången.
– Vi tog oss båda till final, jag satte snabbaste varvid i semin, minns Peter Hedström
I finalen tog till slut Alex bronspengen och Peter skuggade honom i mål som fyra.

Till Hvaals comeback laddas det i VW Polon med nypreppad motor och de allra senaste uppdateringarna från motortrimmaren Trollspeed. Allt för att Hvaal ska få bästa förutsättningar att nå finalen i sin hemmatävling även detta år. Alex fick chansen då Daniel Thorén fortfarande har revben att läka efter smällen i England på Silverstone.
– Det är verkligen kul att ha Alex tillbaka i teamet, han tvekade inte alls när jag ringde och frågade, fortsätter Hedström. 

Peter själv gillar verkligen den snabba med ändå tekniskt krävande banan, där Peter länge höll banrekordet som han satte 2013 i Skoda Fabian. Banan i Hell mäter 1019 meter och har förhållandet 63% asfalt  mot 37% grus.   

– Det är ett litet mini-Höljes, kuperat upp och ner, den har det mesta utom ett riktigt hopp, jag känner mig som hemma i Hell, säger Peter Hedström.

Med ett Höljes i miniatyr får teamet även en fin uppvärmning inför årets magiska helg om fyra veckor i just Höljes. Där kommer bilen som Alex kör i Hell, däremot att köras av en annan förare och ett trebilsteam från Hedströms Motorsport är att vänta på hemmaplan. Vilken förare det blir, det avslöjar vi däremot inte än.

Hell Euro RX 2019 – Tidplan träning, kval och finaler:
Lördag 15/6

09:00 Träning
11:20 Q1

14:30 Q2 och Q3

Söndag 16/6
08:15 Warm-up
11:00 Q4
13:30 Semifinaler
15:00 Finalpasset
15:50 Prisutdelning

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1