Peter Hedstrom

Fyra förare till start i Höljes!

– Hedströms motorsport är vässat till tänderna inför RallyX Nordic-premiären

Med mindre än en vecka kvar till start av ALL-STAR MAGIC WEEEND kan vi vi avslöja. Det blir inte mindre än fyra förare till start för Hedströms Motorsport. Lägg till detta ett team som är topptrimmat och bättre förberett än någonsin, så kan ni lita på att Hedströms kommer att leverera! 

Rallylegenden och vinnaren av Svenska Rallyt, Kenneth Eriksson, har haft ett finger med i spelet, när bilarna optimerats inför säsongen. Det kan Peter Hedström avslöja efter ett par månaders tystnad.
– Kenneth har varit med på test och varit ett riktigt grymt bollplank och har hjälpt till mycket med sin kunskap. Kenneth vet vad han talar om och vi har tagit ett kliv fram tillsammans med honom och Öhlins som levererar stötdämparna, berättar Peter. 

Själv är dock Peter inte med bland de fyra förarna i denna sena premiär. Han väljer i stället att coacha sina fyra förare mot topplaceringar. Ni har säkert redan sett att en av dem är gamle rally-esset och showmannen av stora mått, Henning Solberg.
– Jag är verkligen spänd inför att rejsa igen och vad kan vara bättre än att komma till Höljes och köra mot gamla vänner och konkurrenter igen, säger Henning Solberg.
Henning kommer att delta i ALL STAR LEGENDS-klassen och möter där bland andra Marcus Grönholm, Stecka Walfridson och inte minst Per Eklund, 74 år ung!  

Med sig i en likadan VW Polo Supercar har Henning sin styvson Pontus Tidemand, som med dubbla VM-guld i rally i bagaget, ett i JVM och ett i WRC2, gör comeback i rallycross. Pontus rankar teamets VW Polos som det bästa han kört i Supercar.
– Pontus har verkligen fått till ett bra tempo i körningen, han är teamets spjutspets, vi har testat en hel del och jag är tillsammans med sponsorerna övertygade om att vi ger honom det som behövs för att va i topp, menar Peter Hedström.

Christer Dalmans debuterade i teamet redan 2016 och är nu med på startlinjen för femte säsongen.  Allt började som en kul 50-årspresent med provkörning av en av teamets Supercars, men det har blivit en hel del tävlingar sedan dess för Malungsbon.
– Christer blir farlig i Höljes, jag har sett hans utvecklingskurva här på testerna och han har slagit personbästa efter personbästa under våren, avslöjar Peter Hedström. 

Ny rookie i teamet är Lars Andersson Han kommer ratta den Ford Fiesta Supercar som Christer debuterade i för fyra år sedan.
– Lars har bra potential att bli riktigt snabb, det såg jag tidigt, han hanterar bilen bra och kommer garanterat utvecklas snabbt, säger Peter om sin nya adept. 

I avsaknad av tävlingar så har tester hunnits med i betydligt större omfattning än tidigare. Fokus har legat på fjädring och dämpare, då motorn i teamets VW Polos fick sig en optimering redan förra året.
– Jag vågar säga att vi aldrig varit så bra förberedda, vi har kört tio testdagar, varav tre i april, där vi framförallt har finputsat på väghållningen i bilen, fortsätter Hedström. 

Peter som själv inte kört en meter än i rallycrossbil detta år, tar rollen som förarcoach och sammanhållande i teamet under ALL STAR MAGIC WEEKEND.
– Det känns mycket spännande att kunna få lägga allt fokus på att rådda med teamet, avslutar Hedström.  

Nästa veckoslut är det alltså dags att bänka sig framför TV:n, datorn, telefonen eller annan smart enhet för kalasunderhållning i dagarna fyra. Det är ett publikfritt Höljes i år, så vi säger ”Stay Home, Stay Safe, and Enjoy The Magic Race!”

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1