Peter Hedstrom

Peter till start i Arvika

– Har inte kört en meter i år, så tävlingen blir ett test inför EM i Höljes.  

Det blir säsongsdebut för Peter Hedström nästa helg, då Hedströms Motorsport ställer två VW Polo Supercar på startlinjen. RallyX Nordic flyttar då in på anrika Westombanan i Arvika för att köra deltävling nummer tre i det nordiska rallycrossmästerskapet. 

Det är snart ett år sedan Peter Hedström senast satt i en rallycrossbil med tävlingstempo. Teamet har kört tolv testdagar utan att Peter haft möjlighet att köra en enda meter.
– Prio har legat på att få de andra chaufförerna varma i bilarna och det har faktiskt inte funnits en minut över för mig, berättar Peter Hedström. 

Den bristvara på träningsmöjligheter gjorde att Peter nu griper halmstrået två veckor innan EM-premiären i Höljes. 

– Jag hade en en testdag i Strängnäs planerad, men så kom den här möjligheten att köra RallyX i Arvika, Lars ville också köra där så det blev två flugor i en smäll, fortsätter Hedström.

Lars Andersson gjorde debut i Supercar och körde sitt livs första tävlingsmetrar i Höljes under All-Star Magic Weekend. Han gjorde det i Hedströms Motorsports Ford Fiesta. Till Arvika växlar han upp och kliver in i en av teamets VW Polo Supercar. 

– Lars har testat i Höljes en halvdag i var bil och fann att Polon passade bättre ihop med hans körstil, han trivdes helt enkelt bättre i den, säger Peter Hedström. 

Fokus för Lars blir på att få mer rutin och erfarenhet i tävlingstempo och lära in den nyare Polon mer. 

Peter vill själv tona ner förväntningarna, inte minst med tanke på att han inte fått möjlighet att köra något i år, men tror ändå att han kan vara med där i toppen och kriga. 

– En pallplats är jag nöjd med, men framförallt är tävlingen som ett enda stort genrep inför Höljes, avslutar Hedström.

RallyX Nordic i Arvika avgörs den 7-9 Augusti och innehåller alla klasser för RX Nordic, men också hela Rallycross-SM, som kör sina avslutande två deltävlingar på Westombanan. Tävlingarna körs publikfritt och det kommer sändas både på SBF Play och även en tretimmar lång sändning av finalpassen på söndagen via SVT.  Så vi säger än en gång ”Stay Home, Stay Safe, and Enjoy the Race!”

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1