Peter Hedstrom

Peter på pallen igen! 

– Tävlingshelgen gav mersmak på RallyX

Med flera punkteringar i bagaget från igår, så var läget inte helt perfekt för Peter Hedström att överglänsa gårdagens seger i RallyX. Men trots ny punktering och kubbningar slutade dagen på pallen igen, samtidigt som Calle stundtals levererade mycket hög nivå på körningen. 

Dagens prestation i teamet får man ändå säga gick till Calle Ward, som med bara gårdagens tävlingserfarenhet och tolv varv på Westom i Arvika, fullkomligen glänste i Q2. Ward ryckte starten och ledde heatet från start till mål. Tiden räckte till en imponerande fjärdeplats i kvalomgången.  Calle har nu fått blodad tand och vem vet, vi kanske får se han på rallycrossbanan igen.
– Det här var väldigt roligt, bilarna går ju som raketer, skulle smakat bra med en pallplats, men man vet ju aldrig, det kanske blir någon mer chans, säger Ward efter racehelgen.

Peter inledde dagen med att rycka starten före Kevin Eriksson, men slog i hårt på curbs och punkteringen var ett faktum. Även i Q2 blev det problem efter lite hårda tag i första kurvan.
– Jag var helt enkelt för för hårdhänt mot bilen.

Sista kvalomgången var det en fokuserad Hedström som levererade en bestämd körning från start till mål.
– Hade en något sen inbromsning, den kostade totalsegern i Q3, men var bara en sekund efter Johan ändå, fortsätter Peter.

Det blev hårda tag även i finalen, men Peter körde smart och höll sig undan större smällar. En strategi som gav utdelning i forma av ny pallplats då han slutade trea efter Kevin Eriksson och Yuri Belevskiy.
– Det har varit en fantastisk helg, etta igår och trea idag. Bilen har varit helt perfekt och det har jag mitt fantastiska team och även Solberg att tacka för, jag använde exakt samma inställningar som Oliver körde på i Höljes, avslöjar Peter Hedström.

Nu går färden hemåt mot Torsby för hela Hedströmsteamet som direkt vid hemkomsten börjar förbereda testa med en för teamet helt ny förare.   
– Jag kommer avslöja mer om detta under veckan, avslutar Peter lite hemlighetsfullt. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1