Peter Hedstrom

Gustav kör i Tierp!

– Bergström äntrar teamets Hyundai och kan överraska i Uppland.

Det blir Gustav Bergström som kommer köra Hedströms Motorsports Hyundai i20 Supercar på Tierp. Efter provkörning på Strängnäs Motorstadion blev det klart, Bergström väljer Hedströms Motorsport för deltävlingen i RallyX på hemmaplan.  

20-årige Gustav Bergström har gjort något av kometkarriär i motorsporten, sedan han efter många år på högsta nivå i hockeyrinkarna valt att lägga den hjälmen på hyllan till förmån för en annan.
– Jag var helt såld när jag fick första bilen att prova på bana, berättar Bergström.

Efter ett testår och en hel säsong i bilsporten har han gjort sig ett namn i både racing (Porsche Carrera Cup) och rallycross.  Nu gör han säsongsdebut i RallyX tillsammans med Hedströms Motorsport och tar med sig lite dynamit från hockey-åren in teamets Hyundai.
– Det är väl främst aggressiviteten och explosiviteten som är lika i Hockeyn, det är korta pass precis som där, så det gäller att vara med från start. 

Ett test på onsdagen fällde avgörandet. Gustav var där och fick testa Hedström Hyundai i20, men även ett annat teams Supercar. Efter testkörningen föll valet på Hedströms Motorsport.
– Det kändes bra, Hyundaien är en grym bil och grabbarna i teamet är härliga att jobba med, fortsätter Gustav Bergström.
Peter fyller i.
– Jag måste säga att det såg mycket bra ut i båda bilarna, Gustav har en stor talang för bilkörning, det visade han inte minst under förra årets rallycross-VM.

Bergström kommer att köra endast söndagens deltävling nummer fyra i RallyX på Tierp Arena, då han på lördagen tyvärr har andra kolliderande åtaganden inom motorsporten. Han kommer dit med inställningen att hela tiden förbättra och sträva mot toppen. En underdog som kan komma att överraska de mer erfarna.
– Man har ju knappt kört något om man jämför med de andra i startfältet, blir bara mitt tredje år så jag har lite erfarenhet att ta igen, men det är kul att vara lite underdog, slå från underläge och överraska, avslutar Gustav. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1