Peter Hedstrom

Linnemann kvalnia

– Michalak hade en tuff förstadag i Höljes.

Dag ett i Höljes är avklarad och Hedströms Motorsports båda förare Anders Michalak och Ulrik Linnemann har bitvis varit hypersnabba i rallycrossens mecka, den för dagen soldränkta Höljesbanan.

Teamets danske rallycross-ess Ulrik Linnemann var på hugget direkt i teamets VW Polo Supercar, satte femte tid på träningen, vann sitt heat i Q1, och satte sjätte tid totalt.
– Jag kände direkt att den här bilen var mycket bättre än min förra, berättar Ulrik Linnemann.
I andra kvalet var dock oturen framme och en punktering spolierade Linnemanns chanser till en repetition av första kvalet.
– Jag kände inget i bilen, så då kändes det extra tufft med punktering.

Tredje kvalet gick bättre och Ulrik rullade på nytt mål som heatsegrare och fick med sig en sjunde tid till sammandraget, där han nu ligger på nionde plats inför morgondagens fjärde kvalomgång.
– Bortsett från punkteringen i Q2 har dagen varit perfekt, nu siktar jag på ett cleant race i Q4 så jag kan ta mig till semifinal, avslutar Ulrik.

Anders Michalak i teamets Hyundai i20 var bitvis ruggigt snabb runt Höljesbanan, men hade lite för mycket stolpe ut under dagen. Otur med lossad turboslang i Q3 där han tappade effekt och en smäll i räcket vid utgången på jokerspåret i ledning i Q1, gjorde att toppresultaten i de inledande kvalen uteblev.
Peter Hedström summerar.
– Anders var snabb på banan idag, satte snabbaste varvid i Q2, men hade inte lyckan med sig helt enkelt, ibland vill det sig bara inte. Ulrik har gjort en fin körning idag och tar han med sig körningen idag, in till Q4 i morgon, är han helt klart i vidare till finaler.

I morgon är det dags för sista kvalomgången med start klockan 11:00 och finalpasset med semifinaler och finaler börjar runt 14:00

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1