Peter Hedstrom

Podium för Linnemann

– Michalak snubblande nära finalkörning trots lördagens strul

Det var en sprudlande glad Ulrik Linnemann som tog Hedströms Motorsports VW Polo Supercar hela vägen till final och podium, när årets svenska EM-deltävling i rallycross avgjordes på Höljesbanan i norra Värmland. 


Teamets danske förare från nordjylländska Skivum, Ulrik Linnemann, fortsatte på inslagen väg i tävlingens fjärde kvalomgång, som kördes under svåra förhållanden på en regnblöt och därmed såphal bana. Linnemann bemästrade halkan ypperligt, rullade mål på åttonde tid och säkrade finalkörning.
– Ulrik har varit stabil, jämn och levererat riktigt bra körning hela helgen, berömmer teamchef Peter Hedström.
Väl i semifinal satte Linnemann en bra start, var tvåa efter Marklund in i första väg och kunde avverka varven i raskt tempo och ta andraplatsen efter nämnde norrlänning.
– Jag är väldigt nöjd med bilen som funkat perfekt och att få köra final i Höljes inför den underbara publiken är bara fantastiskt, säger Ulrik Linnemann.

Finalen blev rafflande redan från start, där Patrick O´Donovan tryckte på och knuffade på Linnemann som höll ledningen.
– Det var hårt skubb in i andra sväng, han tryckte på och knuffade, fortsätter Ulrik.
Britten fortsatte trycka på och Linnemann fann till slut för gott att släppa honom utför banans snabbaste parti på tredje varvet i stället för att bli avtryckt på den regnhala Höljesbanan. Linnemann kunde sedan ratta VW Polon mål som trea och kan summera en härlig helg.
– Vilken härlig stämning det är här i Höljes, att få vinna två heat här och vara med på podiet i finalen är fantastiskt, sprudlar Linnemann efter prisutdelningen.

Teamets Hyundaiförare Anders Michalak försökte med allt han hade att reparera resultatet från gårdagens oturliga kvalomgångar och var mycket nära att lyckas. Men det fattades till slut två poäng för att komma in i semifinal, trots att han tog en solklar heatseger med stor marginal. Teamchef peter Hedström summerar. 
– Jag lider med Anders och förstår hans frustration, trots att han åkte mycket fort när all funkade, så ville det sig bara inte denna helgen. 

Vi kan också avslöja att det blir mer körning för Ulrik Linnemann hos Hedströms Motorsport. 
– Jag kör finalen med Polon i Tyskland på Estering, det ska bli kul att fortsätta där, avslutar Linnemann. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1