Peter Hedstrom

Med sikte på Supercar

– Hugo Lundgren i treårssatsning med Hedströms Motorsport mot toppen i Rallycross

14-åriga Hugo Lundgren från Bohusländska Hällevadsholm kommer i år köra  Crosscar Junior för Hedströms Motorsport. Men siktet är högre än så och planen är att om tre år vara mogen för Supercar.  

Nykomling i teamet är Hugo Lundgren, en kille med planer för framtiden. Han har redan hunnit nöta flera hundra varv på tre banor i Spanien under vintern och en helt ny värld har öppnat sig för Hugo.
– Det är en betydligt roligare värld än fotboll och innebandy, skitroligt, man lär sig verkligen köra bil, ler Hugo Lundgren som även har testat på iskörning med karten.  
– Hugo har utvecklats enormt som chaufför sedan vi träffades första gången och är verkligen inte rädd för att gasa. Han låg på hårt och testade gränserna redan uppe i Antilla i vintras, berättar Peter Hedström.
Att köra med brutalt ladd på vintern kan ha sina sidor, en sida som visades till slut var undersidan på Hugos kart.
– Det blev en rullning på isen, det var bra då hade han klarat av det också redan på träningen, log Peter.
Men rullningen skakade Hugo av sig, drog till Spanien på ett tredagarstest med tre olika banor på programmet. 

– Det var inte så hård smäll, slog bakänden i snövall bara, en bra förstarullning, rätt lugnt, menar Hugo Lundgren.  

De Spanska testdagarna gav en bra bas i Lundgrens körträning och nu efter sitt livs första tävling uppe i Norska Flisa och deras deltävling i norska Mästerskapet är Hugo redo att ta sig an RallyX på Tierp Arena. 

– Det är viktigt att Hugo får växa in i sporten, första året är ett läroår, det känns verkligen stimulerande att få jobba med återväxten i sporten, säger Peter Hedström.

Siktet är inställt på Rallycross, redan nästa år är det klart att Lundgren sitter i en Supercar Lites, även om han då bara fyller 15 år och egentligen är ett år för ung. 
– En bil finns redan och åldersdispens att få köra också, avslöjar Peter Hedström.  

Med det senaste årets turbulens i högsta divisionen av Rallycross har Peter Hedström gjort ett medvetet val och riktar in teamet på att få fram unga lovande juniorer. Hedström vill inte dra för stora växlar i de högre klasserna innan allt med reglemente blir mer fast kring elmotorer kontra förbränningsmotorer.
– Jag var helt bestämd innan säsongen på att inte köra något alls, utan bara satsa på våra unga förare, men nu börjar allt sätta sig lite och man vet aldrig. Det kanske står ännu en Supercar i garaget inom kort, säger Peter lite hemlighetsfullt.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1