Peter Hedstrom

Thorén klar för RallyX!

– Filip äntrar teamets VW Polo Supercar för full säsong i RallyX och Hedströms Motorsport slår ett slag för unga förare.

Säsongsöppnaren i RallyX på Tierp nu på fredag och lördag bjuder på full satsning med fokus på unga förare från Hedströms Motorsport. 21-åringe Filip Thorén gör debut i Supercar, två år äldre Isac Egonsson laddar för full säsong i Crosscar och i Crosscar Junior kör de båda unga förarna Hampus Hagström och Hugo Lundgren.  

Thorén som startade med Folkrace i unga år, har sedan kört den stora rallycrossplantskolan JSM-klassen 2150, där han 2022 tog hem silvret, innan han ifjol tog klivet in i RX2e. Till i år kände han sig redo för nya utmaningar och är nu väl förberedd inför debuten i Tierp.
Målsättning i år för Filip är att göra några hyfsade resultat och lära sig klassen, han lägger inte någon press på sig att topp-prestera direkt från start.
– Jag känner mig rätt lugn och är redo för säsongsstart, nu ska man bara lära sig tävla i den också, skrattar Filip.

Med till Tierp i Crosscar-klassen är också rutinerade Extreme-föraren Isac Egonsson, som efter ett sabbatsår gjorde ett par inhopp i teamet mot slutet av förra året. I år blir det full satsning på RallyX för 24-årige Egonsson från Torsby i teamets Casmat Extreme. 

– Det blev nytändning ifjol när jag hoppade in och blev fyra i SM i Östmark efter ett helt års uppehåll, berättar Isac.
Egonsson spänner bågen högt, målsättningen är att vara med på pallen i RallyX.
– Jag tror Isac har alla chanser, han var bitvis ruggigt snabb ifjol och nu har vi fått till karten med bra drag i motorn, säger Peter Hedström.
Isac erkänner att det kan bli tufft, inte minst från de yngre förarna som vill upp, men han har receptet för seger. 
– När man möter dem är det bara att fälla ner locket och köra, börjar man tänka så är man efter direkt, menar Egonsson.
Casmat-karten ger han lovord efter testerna.
– Den räcker helt klart till för att blanda sig i toppstriderna, den känns bra och nu börjar jag få snurr på den, men det kommer bli ett riktigt getingbo i RallyX, tror Isac.   

I Crosscar Junior är det blott trettonårige Hampus Hagström som kör för Hedströms
Motorsport. Det är Hagströms andra säsong i RallyX Nordic. I fjol slutade han femma, men i år är siktet högre ställt både i premiären och i totalen.
– Hampus kommer absolut vara med och slåss om totalsegern i år, menar teamboss Hedström.
Hagström laddade upp inför Tierp med fyra testdagar och sedan seger direkt i första NM-deltävlingen på Finnskogbanen i Flisa.
– Det var en riktig drömstart på säsongen med att vinna NM i Flisa, ännu en seger i Tierp vore skönt, säger Hampus Hagström. 

Junior i Crosscar är också teamets nykomling Hugo Lundgren, som är helt ny i sporten och körde sitt livs första tävling i Flisa förra helgen. Trots avsaknad av tävlingsrutin gjorde han stora framsteg under sin första tävlingshelg och är spänd på att för köra på Tierp Arena.
– Det kändes att Hugo växte in i karten och det var utveckling i varje varv han körde, berättar Peter Hedström.

Teamet är nu på plats med teamchef Peter Hedström i spetsen, att backa upp Filip, Isac och Hampus och Hugo i deras satsningar mot toppen i RallyX.
– Det ska bli jättekul att få följa våra unga förare och se dem utvecklas ytterligare under säsongen,  avslutar Peter. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1