Peter Hedstrom

Tvåa i Höljes

– Över 45 000 personer såg Hedström bärga andraplatsen, Alexander tvingades tyvärr bryta i ledning.

Teamet kan blicka tillbaka på en händelserik helg i magiska Höljes, där Peter inför rekordpublik tog andraplatsen i Euro RX-finalen, där också teamkollegan Alexander Hvaal tvingades bryta i ledning. Detta är andra raka EM-tävlingen med två förare från Hedströms Motorsport i final.

Den interna målsättningen i teamet inför Höljes var att ta minst två bilar till final. Peter Hedström kan stolt säga att teamet lyckades. Via en inte helt problemfri helg lyckades både Peter och Alexander Hvaal kvala in som trea respektive femma.
– Både jag och bilen hade bra fart på lördagen, men idag har en ventil i laddstyrningen krånglat och jag har haft problem tack vare det i starterna, säger Peter Hedström.

Finalen i Euro RX blev spännande och het. Inte minst för Alexander Hvaal, som tog starten  med Anton Marklund tätt bakom sig. Peter tog alternativet direkt och arbetade sedan raskt upp sig till tredje plats. Tyvärr blev det sedan för hett för Alex.
– Motorn började gå dåligt och sedan slog elden upp, så det var bara att styra åt sidan, berättar Alexander Hvaal.

Peter avancerade till andraplats som han sedan höll in i mål, inför rekordpubliken på 45 100 personer.

– Jag rankar andraplatsen inför hemmapubliken som en av de största i karriären, jag har ju varit tvåa här tidigare, men då var motståndet sämre, säger Peter Hedström.

Peter har gjort en riktig tabellraket i EM, efter att ha nollat i Barcelona gick Peter via Norges deltävling upp på elfte plats och klättra nu ytterligare. Upp på sjätte plats går Peter efter Höljes, med kollegan Alexander landar på en femte plats inför nästa deltävling i Frankrike den 1 september.

 

Efter finalhelg för Alex och Peter var det lite stolpe ut för Alex lillebror Joachim.
– Vi har ett testprogram nu under sommaruppehållet och det kommer att stärka och utveckla både Joachim och hela teamet, så vi kommer laddade inför nästa deltävling i Rally X Nordic i augusti, avslutar Peter Hedström.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1