Peter Hedstrom

Semi för Alex

– Peter sinkades av ideliga motorstyrproblem.

Årets franska EM-deltävling på banan Loheac strax söder om Paris är till ända. Hedströms Motorsport kan blicka tillbaka på en långt från felfri rallycross-helg. 
 
Tävlingen i Frankrike var årets fjärde av fem deltävlingar i rallycross-EM. Peter Hedström har hela helgen sinkats av ett svårfunnet elproblem i motorstyrningen.
– Det är självklart frustrerande, vi har bytt givare och till sist hela kabelmattan sent i går kväll, men det hjälpte inte, nu får bilen stanna i Trollhättan och testas i bromsbänk inför Götene nästa helg, säger Peter Hedström. 
I första kvalheatet tvärdog bilen i ledning och i både heat två och tre misstände motorn och gav inte full effekt. Trots detta lyckades Peter greja heatseger i andra och fjärde kvalomgången och noterade åttonde tid i fjärde.

Bättre gick det för Alexander Hvaal, som efter första dagens kvalheat låg sexa och bland annat satte andra tid efter Robin Larsson i Q3. Väl i semifinal råkade Alexander in i strid med sin landsman Tommy Rustad, vilket resulterade i att båda hamnade i sandfållan.
– Tråkigt med stolpe ut, Rustad blev dömd trea för att han korsade mållinjen på tidigare varvet före mig, säger Alex.
Trots detta grejade Alex 12 friska EM-poäng till samlingen och ligger på sjätteplats, med bara åtta poäng upp till tredje plats, så EM-bronsmedaljen finns ännu inom räckhåll. 

Alexanders lillebror Joachim hade en lärorik helg i Frankrike, där han finslipade sina starter, men fick kämpa med de varierande och svåra förhållanden som rådde, med ömsom torrt, ömsom blött underlag. Joachim noterade nittonde plats i det tuffa EM-startfältet på hela 35 bilar. 

Sviten med finalkörningar är bruten, men redan nästa helg är det full fart mot finaler igen för Hedströms Motorsport. Kinnekulle och Götene MK är värd för årets näst sista deltävling i RallyX Nordic och SM i Rallycross. Teamet kommer dit laddade för att åter vara med i hetluften.
– Det blev ett tillfälligt avbrott i sviten med två bilar i final, vi har haft det i fem tävlingar i rad nu, men nu lägger vi den här tävlingen bakom oss och siktar på Götene nästa helg, säger Peter Hedström.  

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1