Peter Hedstrom

Csucsu förstärker i Barcelona

 – Ungraren stod utan bil till premiären i Euro RX.

Photo: Krisztina Berkes

Det har varit många turer fram och tillbaka. Nu är det klart. Ungraren Csucsu inleder säsongen i en VW Polo Supercar från Hedströms Motorsport. 

Redan i slutet av förra året var Kornél Lukács, mer känd i rally och rallycrosskretsar under sitt smeknamn Csucsu, aktuell för en styrning för Hedströms Motorsport. Han var då uppe hos teamet och testade två av deras VW Polo Supercars. Det fanns långt gångna planer på ett samarbete, då Csucsu fick ett erbjudande han inte kunde motstå.
– Vi var nära ett kontrakt, men Csucsu fick då ett erbjudande hos Holländska OTS som bygger en ny Skoda, berättar Peter Hedström.

Det Belgiska bilbygget har dock dragit ut på tiden. När Csucsu:s team meddelade att de inte kunde ha bilen klar till premiären, så var det ingen tvekan om vem den 26-årige Ungraren från staden Tatabánya kontaktade först.  

– Det ska bli kul och inspirerande att ha honom med sig i teamet till Barcelona, Csucsu är en bra chaufför men har haft materialet mot sig tidigare, så det ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma i en av våra vässade Polo-bilar, säger Peter Hedström.

Kornél Lukács började redan som sextonåring i rally och styrde stegen över mot rallycross för två år sedan, då direkt in i Supercar. Han kommer från en full VM-säsong förra året, då han körde för rallylegenden Giggi Gallis team i en Kia Rio Supercar.
– Jag är ganska säker på att Csuscu kommer nå ett av sina bästa resultat någonsin i rallycross om allt flyter på, avslutar Peter Hedström. 


Nedräkningen har börjat. Tre veckor kvar. Sedan smäller det igång med årets första VM och EM-tävling i rallycross på Circuit de Barcelona-Catalunya.  

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1