Peter Hedstrom

Csucsu, Peter och Daniel snabba på test i Frankrike

Hedströms Motorsport är på rull mot Barcelona och EM-premiären i Rallycross. Ett tvådagars stopp på Franska VM- och EM-banan gav en skön värdemätare för teamet.  

Nu till helgen är det dags för säsongsöppningen av årets EM och VM-serie i rallycross. Peter Hedström värmer upp tillsammans med Csucsu i Franska Loheac inför EM-premiären nu till helgen. Med på testet i teamet finner vi också teamets ”rookie” Daniel Thorén, som passade på att få fler träningsmeter i bilen inför sin tävlingspremiär lite senare i RallyX Nordic.

Hedström är efter två dagars testade i Frankrike, full av tillförsikt inför årets EM-säsong. Han berömmer sitt team för deras insatser under vintern med bilarna.
– Det är en helt ny bil att sätta sig i, det finns mycket traction och den håller i bra fastän man åker snålt genom kurvorna, konstaterar Peter. 

Csucsu som förra året var VM-förare i KIA-teamet, hoppar in hos Hedströms för en tävling och fann direkt tempot i bilen. Van vid VM-tempo, bevisade han direkt att han blir att räkna med i Barcelona genom att prestera topptider på testet. Detta trots en för honom ny bil.
– Csucsu var helnöjd och ville knappt gå ur bilen, bekräftar Hedström. 

Två fulla testdagar har avverkats och Peter fick en bra känsla direkt, där hans VW Polo Supercar funkade mycket bra både på torr och våt bana. Daniel Thorén visade sig också snabb och imponerade på många med ett högt tempo under testet, trots sin ringa erfarenhet.
– Det är kul att jobba med Daniel och jag är grymt imponerad av hans utveckling. Han går in 110 procent för uppgiften och levererade tider i klass med svenska EM-förare på testet, säger Peter Hedström. 
   

I kväll rullar teamet vidare mot årets första VM och EM-tävling i rallycross på Circuit de Barcelona-Catalunya. Peter har en skön känsla i kroppen efter det Franska testet.
– Nu vet jag att vi har bra material med oss ner, jag kommer inte tokladda för seger, utan tänker köra taktiskt, för plocka så många poäng som möjligt i varje tävling, avslutar Peter Hedström.
Planen är att vara med i mästerskapstoppen när det drar ihop sig mot ”slutspel” i Lettland under mitten av september.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1