Peter Hedstrom

Full EM-säsong

Peter kör full säsong i Euro RX

 – Ett tajt och trimmat team möter EM-våren i Barcelona.

Hedströms Motorsport står fräscht, putsat och välpreppat inför premiären i Euro RX om tre veckor. Mycket nytt har inhandlats. Ny verkstad. Ny trailer. Nytt teamtält. En helt omgjord bil.

Dessutom – nya chaufförer som dyker upp en efter en. Peter Hedström ser med tillförsikt fram mot en ny säsong i EM. Detta efter en vinter där mycket nytt kommit till i hans team. Ännu är det några veckor kvar och hela gänget ligger i startgroparna inför den spanska premiären.
– Vi har i stort sett bytt ut det det mesta utom mig själv och några av mekanikerna, skrattar Peter Hedström.

Nu till veckan som kommer kör teamets rookie, Daniel Thorén, de sista vintertesterna uppe vid testanläggningen i Anttila, tillsammans med sin läromästare Peter Hedström. Sedan är det dags att lasta upp bilarna för avfärd mot Circuit de Barcelona-Catalunya och årets första EM-deltävling i rallycross. Men på vägen ned genom Europa blir det ett ytterligare stopp.
– Vi stannar till i Frankrike på vägen ner, jag ser verkligen fram mot de testerna där nere efter påsk, berättar en taggad Hedström.

Teamets tredje VW Polo Supercar fungerar nu som testrigg för att utveckla nya detaljer som ger förbättrad prestanda. Men den kommer också att få en del oväntade besök.
– Vi provar lite prylar i den, men det kommer också att bli en del inhopp med spännande chaufförer i den bilen, säger Peter lite hemlighetsfullt.
 
När EM-serien i rallycross rulla igång nere i Barcelona om tre veckor är det hela 23 förare på startlinjen från 12 olika nationer. Det är sju bilmärken, nio bilmodeller och sex svenska förare totalt i EM. Peter Hedström i sin VW Polo Supercar, ser verkligen fram mot EM-hetluften igen. Hans inställning är glasklar.
– Det här kommer bli riktigt bra och vi går stenhårt från första metern.   

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1