Peter Hedstrom

Thorén först ut

– Daniel är klar förare i teamet efter Belgiskt försäsongstest.

Foto: Bruno Sohier

Hedströms Motorsport presenterar årets rookie i Rally X Nordic inför säsongen. Daniel Thorén från Kil i Värmland har skrivit på för teamet och är först ut bland  förarpresentationerna. 

Redan den 22 april rullar Rally X Nordic igång på Grenland Motorsportcenter, med Daniel Thorén på startlinjen för Hedströms Motorsport. Redan i fjol höst gjorde Daniel ett första test bakom ratten på en av teamets VW Polo Supercar. 

Foto: Bruno Sohier

– Det var meningen som en provkörning Peter lovat mig, men en körning blev två och sen var jag fast, skrattar Daniel Thorén. 

Daniel driver till vardags eget företag i maskinbranschen och har varit aktiv som samarbetspartner och sponsor inom rallycrossen både i andra team och hos Hedströms Motorsport, sedan ett antal år tillbaka. 

I helgen som gick genomförde Daniel sitt första riktiga test och även första tävlingserfarenhet. Detta på den 1,15 km långa VM-banan Circuit Jules Tacheny i Mettet, Belgien.
– Vi började lugnt och jobbade upp farten, jag förbättrade mig runt fyra sekunder på varvet mot slutet av dagen och det kändes bra, berättar Daniel Thorén. 

På söndagen avslutade teamet med tävling, där Daniel slutade på en femteplats av åtta i klassen.

Foto: Bruno Sohier

Nu till helgen kör Daniel ytterligare en steg i sin Supercar-skola tillsammans med Hedströms Motorsport, då han deltar i sin andra tävling, nere på Duivelsbergcircuit i Belgiska Maasmechelen. 

– Det är verkligen roligt att ha med Daniel in i teamet, han går från klarhet till klarhet och har en otroligt bra utvecklingskurva, jag skulle inte bli förvånad om vi ser honom i Rally-X final redan i år, säger Peter Hedström.

Klart är att Daniel kommer att köra full säsong i årets Rally X Nordic och att satsningen är treårig, men övriga förare och deras kalender hos Hedströms Motorsport håller Peter Hedström på en stund till.
– Vi jobbar just nu med de sista pusselbitarna för både min kalender och ytterligare namn i teamet, säger Peter diplomatiskt. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1