Peter Hedstrom

Final i Spanien

 – Hedström på pallen tills drivaxeln rök. 

Peter Hedström visade direkt i årets inledande deltävling att han blir att räkna med i årets Euro RX i rallycross. Trots en småstrulig tävling lyckades Hedström hela vägen till final på en soldränkt Circuit de Catalunya Barcelona.  

Efter en blöt inledning med drivaxelbrott redan i första kvalet på lördagen, åkte sedan Peter Hedström snabbhiss genom resultatlistan. Detta efter tre mer lyckade kval. Kvalfyra i Q3 och totalt sexa efter de fyra kvalomgångarna, lade grunden till en bra semifinalplats. Årets inledande tävling i Euro RX samlade inte mindre än 26 förare till start. EM ser ut att bli hårdare än någonsin. Som jämförelse hade VM-fältet bara 17 bilar.
– Det kommer bli stentufft i år, så jag är glad att vi tillsammans fått till bilen så bra, den är jättefin att köra, säger Peter Hedström och berömmer teamet.

Tufft blev det också för Peter i semifinalen, där det bjöds på hårda tag från första metern. Peter hade startruta tre och fick till en mycket bra start, men hamnade i kläm mellan märkeskollegan Marklund och fransmannen Dubourg.  

– Jag såg himlen en stund, fronten pekade rakt i luften när jag blev hopklämd.
De hårda tagen gjorde att VW Polons servo tog stryk och de sista två varven blev oerhört tungstyrda för Peter Hedström.
– det är ju inte som att styra en vanlig bil utan servo precis, ratten blir helt stum i en sådan här bil med kort styrväxel, berättar Hedström.
 
Peter lyckades dock hålla Polon på rätt kurs genom en kämpainsats med ratten och tog tredje och sista finalplatsen i semifinalen.
Servon snabblagades av teamet, tätades provisoriskt med tvättsvamp och bräddfylldes med servo-olja.
– De gjorde en kämpainsats på de 20 minuter de hade på sig innan finalen, berömmer Peter.

Finalen blev sedan ett litet antiklimax, då Peter fick till en bra start, var trea efter inledande kurvorna, men redan efter ett halvt varv drog en drivaxel i en hårnålskurva.
– Jag är jättenöjd ändå, vi siktade på final och lyckades, drivaxeln i finalen var tyvärr sviter efter de hårda tagen i semin och vi hade ingen möjlighet att göra full genomgång innan finalen, konstaterar Hedström.

Teamets andrabil i Euro RX kördes av Csucsu och Ungraren hade tyvärr ingen toppenhelg. Det var mycket stolpe ut och smällar på banan för hans del som spolierade helgen. 
Nu styr Hedström Motorsport mot nordligare breddgrader igen. Efter genomgång i Torsby kommer de sedan att ladda upp på Strängnäsbanan, inför årets första deltävling i RallyX Nordic på Höljesbanan i början av maj.
– Vi kommer att ha tre bilar till start där och jag kommer berätta mer om vilka förarna blir lite senare, avslutar Peter Hedström

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1