Peter Hedstrom

Ny final i Höljes

– Peter kvalsnabbast men sedan krånglade en motorgivare

På hemmabanan i Höljes var det Peter som direkt visade att han blir att räkna med i årets Nordiska serie. Hedströms Motorsport hade tre bilar till start i årets RallyX Nordic-premiär. 

Förutom Peter så gjorde Daniel Thorén tävlingsdebut i Sverige och Christer Dalmans rattar VW Polo Supercar nummer tre hos Hedströms detta år. 
Hela teamet andas körglädje och teamets rookie gick från klarhet till klarhet i sin fösta rallycrosstävling på svensk mark. Daniel Thorén tog redan i andra kvalet en heatseger. I tredje kvalet följde Peter upp med ytterligare en heatseger. Han var dessutom kvalsnabbast i omgången och åkte Supercar-raket upp genom resultatlistan till Pole Position efter kvalet. 

– Jag har fått tillbaka den där goda känslan i bilen från 2016, allt stämmer och jag får till härliga starter, säger Peter Hedström.

Peter drämde till med en kanonstart i sin semifinal och kunde med de båda Oliver i hälarna, Eriksson och Solberg, gå mot semifinalseger.
– Jag kom iväg fint och Oliver körde fort bakom, men det var ingen större dramatik, menar Peter.

Men i finalen hände sedan något. Peter kände redan i starten att något var fel.
– Motorn bluddrade till i starten och jag fick ta om på kopplingen, berättar Peter.
Det blev tack vare detta ingen lysande start, men Peter kom ut som tvåa och det höll ytterligare något varv innan motorn tvärdog i målkurvan. Teamets motortekniker konstaterade snabbt via dataloggen att en givare i motorn var trasig.
– Det känns givetvis tråkigt att en liten givare ställer till allt i finalen, men jag har fått till den rätta känslan i bilen nu, så det är bara att blicka framåt, konstaterar Peter. 

Christer Dalmans gjorde en jämn och fin insats i kvalen och avslutade med en sjundetid i tredje kvalet. Dalmans avslutade med en fjärdeplats i semifinalen och tionde plats som slutresultat. Daniel Thorén rullade i mål som totaltolva.
– Det var nervöst i början, jag hade inga förhoppningar att hänga med, men byggde upp ett bra tempo under dagen, det gick över förväntan, säger Daniel Thorén.

Nu väntar en snabb tur hem till verkstan i Torsby, innan teamet på tisdag vänder rodret mot  Belgien och årets andra Euro RX-deltävling i rallycross på banan i Mettet. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1