Peter Hedstrom

Klättrar i EM

 – Avancerar från sjätte till fjärde plats efter ny finalkörning i Belgien

Årets andra deltävling i Euro RX är till ända. På Belgiska Circuit Jules Tacheny-banan i Mettet körde Peter Hedström sin andra final för året i Euro RX.  Tredje finalen på rad i år för Peter, förra helgens RallyX Nordic inräknad. Med en fjärdeplats stärker nu Hedström sin position i EM-serien. 

Helgen för Peter började med lite otur i lottningen och ett tidigt heat i Q1, när banan sedan blev snabbare och snabbare. Han vann dock heatet före Polokollegan Marklund. Sedan följde två jämna omgångar där Peter höll upp ångan rejält. På blött underlag i Q3 satte Peter femtetid och avancerade till sjätteplats i totalen av hela 28 startande, efter tre omgångar.
– Bilen känns kanonbra nu och körningen stämmer fint, konstaterar Peter.

Det avslutande fjärde kvalet slutade med påkörning i baken och tappade kvalpoäng.
– Jag fick till en bra start och kom ut tvåa, när Bryntesson sen kom och dammade i baken på mig, berättar Peter Hedström. 

Peter föll från sjätte till tionde plats i kvalet efter smällen, men lyckades ändå ladda om och säkra finalkörning via en tredje plats efter Nitiss och Linnemann i semifinal nummer två.

I finalen blev det start från bakre led tack vare kraschen i Q4, men Peter lyckades ändå för en stund vara uppe på tredje plats.
– Det var mycket stök framför mig, sen kom jag ut som fyra efter alternativet och valde att inte ta några risker utan köra för att säkra EM-poängen.

När det gäller EM ser Peter nu verkligen fram mot hemmaplan i Höljes, som är nästa på tur i EuroRX.
– Självklart siktar jag på att bjuda hemmapubliken på bra körning och siktar på att ta mig upp på pallen, inte bara i tävlingen, utan även i totalställningen, menar Hedström. 

Hela teamet andas god självkänsla och Peter ser verkligen fram mot fortsättningen av säsongen. 

– Ryggen känns mycket bättre nu, bilen känns riktigt snabb och vi har ett härligt gäng i teamet som verkligen levererar, avslutar Peter. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1