Peter Hedstrom

Tobias redo för Höljes

 – Tidigare WRC-föraren skriver på för hemmatävlingen hos Hedströms Motorsport.

Hedströms Motorsport fyller på i teamtältet inför årets rallycrosshändelse på hemmaplan i den närmast kultförklarade Svenska VM- och EM-deltävlingen. Förutom redan klara Peter Hedström och Csucsu, förstärker nu teamet laguppställningen med ett tidigare WRC-ess.

Teamets hela flotta av VW Polo Supercar är nu bemannade inför årets magiska veckoslut.  

Tobias Johansson från Ludvika blir tredje förare under Hedströms flagg i Höljes.  

– Det ska bli riktigt fränt, bilen är lättkörd med all effekt, jämfört med den jag kör i rally-SM, säger Tobias Johansson.

Just rally-SM är enligt Tobias mest på ”hobby-nivå”, men det hindrar honom inte från att leda SM-klassen inför nästa deltävling som körs nu i helgen. 

Peter Hedström som tidigare plockat fram flera potenta förare, har sett till att Tobias ska komma väl förberedd till Höljes. Redan i fjol höst kördes de första testerna med honom, på just Höljesbanan.
– Jag ser en stor potential i Tobias som var mycket snabb redan på första testet och han kommer att bli en mycket välkommen förstärkning i teamet, säger Peter Hedström.

Tobias som tidigare rattat WRC-bil i VM, var också testförare med över 1000 fullfartsmil i Ford Focus WRC för Malcolm Wilson, innan han säsongen 2005 rattade Subaru WRC i VM för Olsbergs.
– Det tog slut i Finland i året med Olsbergs efter en rullning där jag skadade ryggen och fick göra flera operationer, minns Tobias.
 Han har dessutom kört Paris-Dakar för Nissan, men har även rutin från bankörning och tuffa tag där, dock inte från rallycross.

– Jag har kört ett hundratal folkracetävlingar och har runt 25 A-finalsegrar, fortsätter Ludvikabon.

Men nu är det som sagt rallycross som gäller och detta är något Tobias ser fram mot med spänning.
– Jag ser verkligen fram mot en start i Höljes och utesluter inte en fortsättning i rallycross, avslutar Tobias Johansson. 

Euro RX i rallycross fortsätter som sagt Hedströms Motorsports hemmabana i Höljes, just i skarven där Juni möter Juli. Men innan det ska teamets RallyX Nordic-förare ge sig i kast med både Arvikas och Grenlands deltävling i denna nordiska rallycross-serie.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1