Peter Hedstrom

SM-ledning efter Arvika

 – Hårda tag i finalen på Westombanan. 

Deltävling två av Rally X Nordic är till ända i Arvika och Peter Hedström blickar tillbaka på en tävling med mycket upp och ner, men som till slut ändå ledde till finalkörning och där en omdiskuterad krasch redan på första varvet.  

Lite som en berg- och dalbana. Så kan Peter Hedströms helg på Westombanan i Arvika beskrivas. Först krånglande ALS-motor och inget tryck i motorn på första träningen. Sedan fullt spett och träningssnabbast på lördagens andra fria träning.
– Jag fick till några riktigt bra varv där och det tempot tog jag med in i kvalet, säger Peter Hedström

Westombanan är en av de banor där precis allt måste stämma för att man ska vara i ledningen och därmed behålla bästa startspår i nästa omgång. Peter Hedström fick till en snabb körning i Q1, men det fattades ändå några tiondelar till Bryntesson.
– Det flöt på riktigt fint, jag gjorde några småmissar och det var nog där tiondelarna rann iväg, rannsakar Peter Hedström.

I omgång två och tre fortsatte Peter rada upp snabba varv och när kvalet summerats var Peter kvaltvåa och hade Peter bästa startspår i semifinal 2 bredvid Oliver Solberg. Peter rycker starten och får en bra ledning i semin, när växelspaken går av. 
– När jag slog i fyran fick jag spaken i handen, berättar Hedström.
Peter lyckades ändå greja en andraplats körande på fyrans växel i två och ett halvt varv.
– Jag fick misshandla kopplingen en hel del.

Peter gjorde en bra start i finalen och tog rygg på Bryntesson, när en omdiskuterad smäll i läktarkurvan lade sordin på finalen för Hedström, redan på första varvet.
– Oliver Eriksson tryckte till mig så jag flög av och tryckte sönder fronten och intercoolern.
Bedömningen blev uteslutning för Olivers del och för Peter slutade finalen just där.
– Lite tråkigt för Oliver med uteslutningen i finalen, det kunde ha hänt mig också i omvänd situation, men det är så små marginaler i den här sporten, menar Peter Hedström

Teamets ”rookie” Daniel Thorén körde sin andra tävling på svensk mark och putsar hela tiden på sitt tempo. Femma totalt efter kvalet, men sedan lite stolpe ut i finalen efter att ha blivit påkörd.
– Körningen sitter där fint nu för Daniel, nu ska vi finslipa på jämnheten så att han blir riktigt farlig, säger Peter.
 För Christer Dalmans började det bra med en tredje och en femtetid. Men en ombyggd diff som inte gav önskat resultat, hejdade tyvärr Dalmans framfart på Westombanan.

Oliver Solberg tog hem finalen i Arvika och delar nu andraplats i RallyX Nordic med Peter Hedström. Leder gör Bryntesson efter en fjärde plats i Arvika. Nästa stopp i RallyX Nordic är nu norska Grenland, som gästas av serien på söndagen i midsommarhelgen. 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1