Peter Hedstrom

Lyckat gästspel av Peter

 – Ett knäckt styrstag från topplacering i RallyX Nordic även på söndagen.

Foto: Qba


Med fyra bilar på startlinjen kan det vara svårt att hålla fokus på sitt egna tävlande. Men Peter Hedström visade att det funkar och satte respekt i sina motståndare redan på Lördagens första deltävling i RallyX Nordic. 

Hedströms Motorsport kan blicka tillbaka på en helg full av action, där Peter Hedström fick utprovat en mängd inställningar på bilen inför EM-premiären nu till helgen.  

Foto: Qba

– Det här var ett bra kvitto på vårt jobb under vintern, bilen kändes riktigt fin och jag fick möjlighet att sortera ut inställningar även för blött och halvtorrt underlag, berättar Peter Hedström.

Hedström inledde helgen med tre raka fjärdetider i kvalet och tog i sin semifinal segern före teamkamraten Christer Dalmans.
– Det var en strålande insats av Dalmans under lördagen, det var synd att motorn började krångla för honom, annars har han säkert kunna kört bra även på söndagen, berömmer Peter.

Peter själv däremot, klämde till med en andraplats direkt i premiären. Söndagens andra deltävling i RallyX Nordic inledde Peter identiskt med första. Kvalade som fyra, men i semifinalen tog det sedan brutalt stopp efter en hård landning och brustet länkage i framvagnen.
– Jag var helt plötsligt passagerare i bilen i målsvängen och körde ihop med Robin Larsson, berättar Hedström.

Peter slutar trots debaclet i semin, på en fjärdeplats i sammandraget efter två deltävlingar i RallyX Nordic-serien.
– Jag är jättenöjd, är ju med toppen av serien som är minst lika stark som EM, det blev ett lyckat gästspel, konstaterade Peter efter racet.

Daniel Thoréns bil hade tyvärr drabbats av styrproblem i motorn. Daniel kämpade dock på och i tredje omgången gick bilen bra igen. Tappet efter motorkrånglet var dock för stort. Thorén slutade femma i sin semifinal och fick åtta RallyX Nordic-poäng med sig från den andra deltävlingen.

 

Teamets rookie i Lites, Natha Petersson, fick en mardrömsstart i sitt första kval, rullade brutalt och skadade skyddsburen i bilen så svårt, att fortsatt körning var utesluten av säkerhetsskäl under lördagen. Men Hedströmsgänget gav inte upp. En ny burdel hämtades från Nynäshamn och monterades under natten i bilen.
– De är sjukt grymma i teamet, kommenterar Natha.
Tyvärr fick Petersson sämsta förutsättningar med blött underlag i Q1 på söndagen, något hon tidigare aldrig provat med en Lites-bil. Dessutom, en brusten drivaxel satte stopp i Q1 och ödelade tyvärr hennes möjligheter till semifinalkörning.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.
adv 1